Ο Τσάβι ανακοίνωσε, μετά την εντός έδρας ήττα από τη Βιγιαρεάλ, ότι θα αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν και τα διεθνή ΜΜΕ έχουν ήδη αρχίσει τα σενάρια για το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του, με τα ονόματα που «παίζουν» αυτή τη στιγμή να είναι πέντε.

Οι Μπλαουγκράνα κατάφεραν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα πέρυσι αλλά φέτος δεν τα πάνε καλά και η εντός έδρας ήττα από τη Βιγιαρεάλ τούς άφησε κι άλλο πίσω, με συνέπεια το κλίμα να βαρύνει πολύ. Μέσα σε όλα αυτά, λοιπόν, ήρθε και η ανακοίνωση του Τσάβι ότι θα φύγει το προσεχές καλοκαίρι, με αποτέλεσμα η διοίκηση να πρέπει να βρει τον αντικαταστάτη του.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα πρώτα ρεπορτάζ, οι υποψήφιοι είναι πέντε και συγκεκριμένα οι Τιάγκο Μότα, Ράφα Μάρκες, Τζοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ, Μίτσελ και Ιμανόλ Αλγκουαθίλ.

Ο Μότα είναι στη Μπολόνια, η οποία εντυπωσιάζει φέτος στην Ιταλία αφού διεκδικεί ακόμη και έξοδο στο Champions League. Ο Μάρκες είναι στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ο Φαν Μπρόνκχορστ είναι ελεύθερος μετά την αποχώρησή του από τη Ρέιντζερς, ο Μίτσελ κάνει πράγματα και θαύματα με τη Τζιρόνα που… χτυπάει πρωτάθλημα και ο Αλγκουαθίλ είναι στη Σοσιεδάδ.