Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας (22/1) ο Τάσος Μπακασέτας προκειμένου να γίνει και επισήμως παίκτης του Παναθηναϊκού, με τον ίδιο να αποθεώνει τον Φατίχ Τερίμ στις πρώτες του δηλώσεις μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ευχαριστώντας παράλληλα τον Γιάννη Αλαφούζο για όσα έκανε προκειμένου να γίνει η μεταγραφή.

Ο 30χρονος άσος θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών και θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας παίκτης, με τους Πράσινους να περιμένουν από αυτόν να κάνει τη διαφορά και να τους οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2010.

Αποστολή για την οποία είναι έτοιμος, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του, στις οποίες είπε τα εξής…

«Έψαχνα μια νέα πρόκληση, κάτι καινούριο για να μπορώ να είμαι πιο συγκεντρωμένος και να γίνομαι καλύτερος. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο, είμαι χαρούμενος πολύ που βρίσκομαι εδώ. Η επιστροφή μου είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Στην Τουρκία μπορείς να καταλάβεις καλύτερα τι είναι ο Φατίχ Τερίμ, είναι ένα θρύλος εκεί.

Έχουμε παίξει αντίπαλοι και υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Έκανε αρκετά για να έρθω. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που έκανε τα πάντα για να γίνω παίκτης του Παναθηναϊκού και να με κάνει απόλυτα χαρούμενο. Ύστερα να ευχαριστήσω τον κύριο Παπαδημητρίου που έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Δεν περίμενα γυρίσω στην Ελλάδα. Έψαχνα μια πρόκληση στο εξωτερικό. Από την στιγμή, όμως, που μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα για εμένα, δεν μπορούσε αυτό να περάσει αδιάφορο. Η όλη αντιμετώπιση με έπεισε να γίνω παίκτης του Παναθηναϊκού.

Μου αρέσει να έχουν προσδοκίες για εμένα. Κι εγώ έχω από τον εαυτό μου. Θέλω να πω στον κόσμο πως κάθε μέρα θα δίνω το 100% για την ομάδα.

Ήταν δύσκολο το αντίο στην Τραμπζονσπόρ. Θα τους αγαπώ για μια ζωή. Είχε κλείσει ο κύκλος μου εκεί, έψαχνα μια νέα πρόκληση».