Η Ρόμα αποφάσισε να προχωρήσει στην απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο λόγω της κακής πορείας της στη Serie A και ενώ είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός από τη Λάτσιο στο Coppa Italia, με τον Πορτογάλο προπονητή να έχει εξασφαλίσει πλέον… 100 εκατ. ευρώ από αποζημιώσεις στη διάρκεια της καριέρας του.

Έκανε το μπαμ ως προπονητής τη σεζόν 2002-03 οδηγώντας την Πόρτο στην κατάκτηση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και ένα χρόνο μετά πέτυχε κάτι ακόμη μεγαλύτερο, πανηγυρίζοντας με τους Δράκους την κατάκτηση του Champions League με το 3-0 επί της Μονακό στον τελικό.

Ακολούθησε η Τσέλσι, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων αλλά την τρίτη σεζόν οι σχέσεις του με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς χάλασαν, με συνέπεια να έρθει η απόλυση. Η πρώτη της καριέρας του, με τον Μουρίνιο να παίρνει αποζημίωση ύψους 21 εκατ. ευρώ. Η πρώτη (και μεγαλύτερη), όχι και η τελευταία όμως.

Ακολούθησε η θητεία στην Ιντερ όπου όλα πήγαν τέλεια με την κατάκτηση του τρεμπλ και από εκεί και πέρα άρχισαν τα προβλήματα… Απόλυση από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2013 με αποζημίωση ύψους 19,8 εκατ. ευρώ, απόλυση από την Τσέλσι το 2025 με αποζημίωση ύψους 14,5 εκατ. ευρώ, απόλυση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2018 με αποζημίωση ύψους 18,8 εκατ. ευρώ, απόλυση από την Τότεναμ το 2021 με αποζημίωση ύψους 20,9 εκατ. ευρώ, απόλυση τώρα και από τη Ρόμα με αποζημίωση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, δηλαδή, στην καριέρα του ο Special One έχει πάρει σχεδόν 100 εκατ. ευρώ από τις αποζημιώσεις, με τον δεύτερο της σχετικής λίστας, τον Αντόνιο Κόντε, να είναι πάρα πολύ πίσω με σχεδόν 40 εκατ. ευρώ.