Η ξαφνική απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον Παναθηναϊκό έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στις τάξεις των φιλάθλων του, μιας και ήταν πολύ αγαπητός στο κοινό των «πρασίνων», ενώ θέση για την απόφαση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου, πήραν και μεγάλες δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανάμεσά τους κι ο Βασίλης Τσιάρτας.

Με μήνυμα του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο πρώην ποδοσφαιριστής που φόρεσε τις φανέλες της ΑΕΚ και της Σεβίλλης, μεταξύ άλλων, και κατέκτησε το EURO 2004 με την Εθνική Ελλάδας ανέφερε πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν άξιζε να φύγει με τέτοιον τρόπο από τους «πράσινους», ενώ στάθηκε στην καλή δουλειά που έκανε ο 61χρονος Σέρβος τεχνικός, αλλά και στη συμπεριφορά του.

«Ήρθε, δούλεψε και συμμάζεψε τα ασυμμάζευτα. Δεν γνωρίζω τους λόγους της απόλυσής του (θα πρέπει να τους εξηγήσει αυτός που πήρε την απόφαση) αλλά σίγουρα δεν του άξιζε τέτοιο τέλος. Μπορεί αγωνιστικά κ να έπιασε το ταβάνι του, όμως ήταν κ ένα κόσμημα με το ήθος κ την συμπεριφορά του», έγραψε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Τσιάρτας.