Ο Ροντινέι είναι ένας από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες του Ολυμπιακού και η πορεία του στην Ελλάδα απασχολεί τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ που τον παρακολουθούν συνεχώς και τον παρουσιάζουν πλέον και σαν στόχο της Μποταφόγκο, η οποία σχεδιάζει να αρχίσει συζητήσεις μαζί του το προσεχές διάστημα προκειμένου να τον πείσει να επαναπατριστεί.

Με 2 γκολ και 3 ασίστ ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ βοηθάει τους Ερυθρόλευκους όχι μόνο αμυντικά αλλά και επιθετικά, έχοντας κερδίσει την εκτίμηση όλων στην ομάδα για τη δουλειά του, την απόδοσή του. Την εκτίμηση των συμπατριωτών του, από την άλλη, ο Ροντινέι την είχε πάντα και αυτό αποδεικνύεται και από τα συνεχή δημοσιεύματα στον Τύπο της χώρας.

Αυτά αφορούσαν την απόδοσή του και το πόσο καλά τα πάει στον Ολυμπιακό, τώρα όμως ήρθαν και αυτά με μεταγραφική χροιά, αφού ο δεξιός μπακ των Πειραιωτών παρουσιάζεται σαν στόχος της Μποταφόγκο.

Όπως γράφουν στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στο «Jotta», ο Ροντινέι είναι στη μεταγραφική λίστα της ομάδας που θέλει να ενισχυθεί στο δεξί άκρο της άμυνας και σχεδιάζει να τον προσεγγίσει το προσεχές διάστημα με στόχο να τον πείσει να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Από την πλευρά των Ερυθρόλευκων, πάντως, δεν υπάρχει καμία διάθεση πώλησης του Ροντινέι ενώ και ο ίδιος έχει δείξει ότι είναι μια χαρά στην Ελλάδα και δεν έχει εκφράσει ποτέ επιθυμία για αποχώρηση.