Μια ακόμη επιβεβαίωση για το βαθμό βιαιότητας και επικινδυνότητας του NFL δόθηκε το βράδυ της Κυριακής (3/12) καθώς ένας βοηθός διαιτητής στην αναμέτρηση των Νιού Όρλεανς Σεντς με τους Ντιτρόιτ Λάιονς στο «Ceasars Superdome» αποχώρησε με φορείο έπειτα από σοβαρό τραυματισμό στο αριστερό του πόδι.

Ο βοηθός διαιτητής τραυματίστηκε έπειτα από σύγκρουση με τον παίκτη των Σεντς, Άλβιν Καμάρα και από τις εικόνες που μεταδόθηκαν, η ζημιά που έγινε ήταν σοβαρό καθώς το αριστερό του πόδι κρεμόταν και έμοιαζε σπασμένο.

Μάλιστα, το ματς διεκόπη προσωρινά ώστε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον άνδρα που έπειτα μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο κι αφού του τοποθετήθηκε ειδικός νάρθηκας.

Προφανώς η σύγκρουση ήταν ακούσια και αποτέλεσμα της ροής του παιχνιδιού, αλλά σε μια λίγκα που ολοένα και περισσότερο λαμβάνονται μέτρα για την αποφυγή σοβαρών τραυματισμών ιδίως έπειτα από συγκρούσεις παικτών, αυτή τη σεζόν υπήρξαν παράπονα για το πόσο soft έχει γίνει το NFL. Ο κατά τα φαινόμενα σοβαρός τραυματισμός του βοηθού διαιτητή είναι μια ακόμη απόδειξη πως το αμερικάνικο ποδόσφαιρο μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ζημιές από τη μια στιγμή στην άλλη.

Πάντως, οι τραυματισμοί του διαιτητικού προσωπικού και άλλων παρόντων που βρίσκονται στις πλάγιες γραμμές του αγωνιστικού χώρου στο πρωτάθλημα του NFL είναι σπάνιοι, αν και πρόσφατα ένας βοηθός προπονητής της ομάδας των Ντένβερ Μπρόνκος, ο Γουέιντ Φίλιπς, μεταφέρθηκε κι εκείνος με φορείο εκτός του αγωνιστικού χώρου έπειτα από σύγκρουση με τον Μέλβιν Γκόρντον, παίκτη των Λος Άντζελες Τσάρτζερς. Μάλιστα, ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως υπέστη κάταγμα στα πλευρά από την πρόσκρουση. Στο παρελθόν, ωστόσο, οι ίδιοι δύο είχαν συγκρουστεί και πάλι με τον Γουέιντ Φίλιπς να παθαίνει κάταγμα στο πόδι του.