Ο Ταξιάρχης Φούντας από τον περασμένο Αύγουστο αγωνίζεται στην Τράμπζονσπορ και προσπαθεί να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του, μετά από μια δύσκολη περίοδο στις ΗΠΑ με τη φανέλα της DC Γιουνάιτεντ. Γι’ αυτές τις στιγμές μίλησε στο επίσημο περιοδικό της τουρκικής ομάδας όταν κατηγορήθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά.

«Το αποφάσισα αμέσως, υπήρχαν ήδη Έλληνες παίκτες στην Τραμπζονσπόρ. Καθώς περνούσε ο καιρός, συνειδητοποίησα πόσο σωστή ήταν η απόφασή μου», τόνισε ο Φούντας αναφερόμενος και στο ρόλο που έπαιξε η παρουσία των Τάσου Μπακασέτα και Δημήτρη Κουρμπέλη στο κλαμπ.

Έπειτα αναφέρθηκε στην εξέλιξη του ως ποδοσφαιριστής, αλλά και στη βοήθεια που ζήτησε από ψυχολόγο. «Δεν θυμάμαι. ακριβώς πριν από πόσα χρόνια, αλλά είδα έναν ψυχολόγο. Το λέω γιατί δεν είναι λάθος. Έχω κάποια προβλήματα. Ήμουν ταλαντούχος παίκτης, αλλά γενικά, πήγαινα πίσω παρά μπροστά. Αυτό ήταν το πρόβλημα και είδα έναν ψυχολόγο, με βοήθησε πολύ. Αν δεν έχεις καλή ψυχολογία, όλα τελείωσαν. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα», τόνισε.

Αναφορά έγινε και για τους χαρακτηρισμούς που δέχθηκε από μερίδα του Τύπου στην Αμερική, στην οποία τον παρουσίαζαν ως ρατσιστή, παρότι η πειθαρχική έρευνα της επιτροπής του MLS απεφάνθη ότι ο Ταξιάρχης Φούντας δεν έκανε ρατσιστικό σχόλιο σε αντίπαλό του κι έπειτα σε συμπαίκτη του.

«Ένιωσα bullying στην Αμερική. Επειδή δύο παίκτες μου είπαν ότι είμαι ρατσιστής. Δεν υπήρξα ποτέ ρατσιστής. Πήγαινα σπίτι κάθε φορά και έλεγα στη γυναίκα μου ότι δεν θέλω να παίξω αυτό το καταραμένο ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Έλληνας διεθνής επιθετικός.