Η αστυνομία ζήτησε την αναβολή των αγώνων Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και ΑΕΚ – Άρης για τους «16» του κυπέλλου Ελλάδας που ήταν προγραμματισμένοι για τις 6 και 7 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, με την ΕΠΟ να είναι αναγκασμένη πλέον να ορίσει νέες ημερομηνίες, με τις επικρατέστερες να είναι η 10η και η 17η Ιανουαρίου.

Το ντέρμπι των Πράσινων με τους Ερυθρόλευκους είχε προγραμματιστεί για τις 6 Δεκεμβρίου αλλά την ίδια μέρα είναι και η επέτειος από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οπότε ήταν πάρα πολύ πιθανό ως βέβαιο η αστυνομία να ζητήσει αναβολή και έτσι έγινε.

Αναβολή ζητήθηκε, παράλληλα, και για τον αγώνα της Ένωσης με τους Κίτρινους της Θεσσαλονίκης που είχε οριστεί για τις 7 Δεκεμβρίου, ημέρα άφιξης στην Αθήνα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν, οπότε στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι αναγκασμένοι να βρουν νέες ημερομηνίες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, το επικρατέστερο σενάριο είναι να οριστούν οι αγώνες στις 10 και 17 Ιανουαρίου. Στις 10 Ιανουαρίου, αν δεν είχε προκύψει το αίτημα της αστυνομίας για αναβολή, θα διεξάγονταν οι αγώνες ρεβάνς, οπότε όλα δείχνουν πλέον ότι εκείνη την ημέρα θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες για τη φάση των «16» και μία εβδομάδα μετά οι ρεβάνς.

Η ΕΠΟ έχει και εναλλακτική λύση, να διεξαχθούν δηλαδή τα πρώτα παιχνίδια μέσα στη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εορτών (από 21/12 μέχρι 3/1), αλλά είναι καθαρά θέμα των ομάδων το αν θα δεχθούν να παίξουν εκείνες τις ημέρες και δεν μοιάζει και τόσο πιθανό κάτι τέτοιο.