Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ σχεδιάζει ήδη τις πρώτες κινήσεις του, καθώς το επόμενο διάστημα η ιδιοκτησία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπει σε μια νέα φάση, αφού η οικογένεια Γκλέιζερ, που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, συμφώνησε μαζί του για την πώληση της μειοψηφίας της ιδιοκτησίας των «κόκκινων διαβόλων».

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του «Sky News», ο όμιλος INEOS του Αγγλου δισεκατομμυριούχου ολοκλήρωσε τις επαφές για την αγορά του 25% των μετοχών, αντί 1,6 δισ. λιρών, ώστε να μπει στα διοικητικά του συλλόγου, ελπίζοντας πως στο μέλλον θα καταφέρει να γίνει το απόλυτο αφεντικό στο «Ολντ Τράφορντ». Επιπλέον, δεν αποκλείεται να επενδύσει σε αυτό το επιχειρηματικό πρότζεκτ και το… αφεντικό της Mercedes στη Formula 1, ο Τότο Βολφ. Ο Ράτκλιφ κατέχει ποσοστό και στη συγκεκριμένη ομάδα.

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία, με περιουσία αξίας 29,6 δισ. λιρών θα γίνει έτσι συνέταιρος των Γκλέιζερς στο μετοχικό σχήμα της Γιουνάιτεντ. Το ρεπορτάζ μάλιστα αναφέρει πως ο Ράτκλιφ θα έχει λόγο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, βάζοντας στην ομάδα και τον σύμβουλό του, Σερ Ντέιβ Μπρέιλσφορντ, ενώ δικός του άνθρωπος θα τοποθετηθεί στη θέση του αθλητικού διευθυντή, η οποία είναι κενή στο οργανόγραμμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τα αγγλικά ΜΜΕ επιμένουν πως στους βασικούς υποψηφίους για τη θέση είναι ο Πολ Μίτσελ, ο οποίος αποχώρησε στις αρχές του περασμένου μήνα από το ίδιο πόστο στη Μονακό. Μάλιστα ο Ράτκλιφ έχει αποφασίσει να επενδύσει άμεσα 300 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει το δυναμικό της ομάδας προκειμένου να γίνει και πάλι ανταγωνιστική στην Premier League, αλλά και τις υποδομές της.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιστρέφει στη δράση την Τετάρτη (8/11) καθώς παίζει με την Κοπεχγχάγη στη Δανία σε κρίσιμη αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Champions League. Έπειτα από τρία ματς, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν μονάχα μια νίκη, ενώ ηττήθηκαν σε δύο παιχνίδια τους και βρίσκονται αντιμέτωποι με τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του θεσμού.