Η οικογένεια Γκλέιζερ, που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, για να του πουλήσει ποσοστό μειοψηφίας της ιδιοκτησίας των «κόκκινων διαβόλων» και μια νέα περίοδος ανοίγει για το διάσημο αγγλικό σύλλογο της Premier League καθώς ακόμη μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κλείσει κι επίσημα το πολύπλοκο deal.

Σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ ο όμιλος INEOS του Αγγλου δισεκατομμυριούχου ολοκλήρωσε τις επαφές για την αγορά του 25% των μετοχών, αντί 1,6 δισ. ευρώ, ώστε να μπει στα διοικητικά του συλλόγου, ελπίζοντας πως στο μέλλον θα καταφέρει να γίνει το απόλυτο αφεντικό στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία, με περιουσία αξίας 29,6 δισ. λιρών θα είναι συνέταιρος των Γκλέιζερς στο μετοχικό σχήμα της Γιουνάιτεντ. Τα ΜΜΕ μάλιστα αναφέρουν πως ο Ράτκλιφ θα αναλάβει την αναμόρφωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, πιθανότατα βάζοντας στην ομάδα και τον σύμβουλό του, Σερ Ντέιβ Μπρέιλσφορντ, ενώ δικός του άνθρωπος θα τοποθετηθεί στη θέση του αθλητικού διευθυντή, η οποία είναι κενή στο οργανόγραμμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τα αγγλικά ΜΜΕ επιμένουν πως στους βασικούς υποψηφίους για τη θέση είναι ο Πολ Μίτσελ, ο οποίος αποχώρησε στις αρχές του περασμένου μήνα από το ίδιο πόστο στη Μονακό. Ο Αγγλος παράγοντας, που είχε τον ίδιο ρόλο σε Τότεναμ, Σαουθάμπτον και Λειψία, πρόκειται να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας και θ’ αναλάβει τις μεταγραφές των «κόκκινων διαβόλων» στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, για λογαριασμό του Ράτκλιφ, καθώς ο προπονητής Έρικ τεν Χαχ χρεώνεται με κακές μεταγραφές, όπως αυτή του Αντονι από τον Αγιαξ.

Επίσης σχεδιάζει την επέκταση της χωρητικότητας του «Ολντ Τράφορντ», αλλά και την αγορά νέων παικτών. Το Δ.Σ. του αγγλικού συλλόγου αναμένεται να συνεδριάσει έως τα τέλη Δεκεμβρίου για να καλοσωρίσει τον Αγγλο επιχειρηματία στο μετοχικό σχήμα. Aρχικά η συμφωνία επρόκειτο να επικυρωθεί τον Νοέμβριο, αλλά νομικές εκκρεμότητες αναβάλουν την ανακοίνωση της.