Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας πήρε θέση σχετικά με το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός που διεκόπη έπειτα από τον τραυματισμό του Χουάνκαρ των «πρασίνων» όταν έσκασε κοντά του κροτίδα. Εκείνη την στιγμή το ματς που διεξήχθη την Κυριακή (22/10) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League ήταν στο 1-1.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στην εκπομπή «Οι Απροσάρμοστοι» με τον Χρήστο Κοντό και τον Γιάννη Παπαγεωργίου, o κ. Κούγιας αναφέρθηκε για το τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις, τομέα που ξέρει πολύ καλά λόγω του επαγγέλματός του, αλλά και της ενασχόλησής του με τα διοικητικά πολλών ποδοσφαιρικών ομάδων. Με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να ετοιμάζονται να… παίξουν στις δικαστικές αίθουσες, ο κ. Κούγιας, τόνισε:

«Ακούγονται διάφορα, τα νομικά, όμως, είναι συγκεκριμένα. Ένας δικαστής όταν κληθεί να καταλογίσει μια πράξη εις βάρος κάποιου θα εξετάσει την υπαιτιότητα. Εδώ υπάρχει μια αντικειμενική υπαιτιότητα για ο,τι συμβαίνει στο γήπεδο κι αυτή είναι της γηπεδούχου ομάδας» και συνέχισε:

«Εδώ, όμως, ο διαιτητής έλυσε το πρόβλημα. Πήρε θέση και είναι απόλυτο αυτό που θα σας πω η απόφαση θα είναι η επανάληψη του αγώνα από το λεπτό που διεκόπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος, λέγοντας πως κατά την άποψή του δεν πρόκειται αυτή να αλλάξει ακόμη κι αν ασκήσει έφεση κάποια από τις δύο ομάδες. «Να κάνω μια σύσταση τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον Παναθηναϊκό να μην κάνουν έφεση, ώστε να τελειώνει γρήγορα η εκκρεμότητα».

Έπειτα αναφέρθηκε σε δύο εκδοχές. Στη μια ανέφερε πως επειδή αυτός «ο αληταράς» όπως τον χαρακτήρισε που πέταξε την κροτίδα είναι οπαδός του Ολυμπιακού οπότε τιμωρείται η γηπεδούχος ομάδας. Στην άλλη εκδοχή ανέφερε πως ο Χουάνκαρ δεν είναι τραυματίας και υποκρίθηκε με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί χωρίς αιτία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός. «Ο διαιτητής, όμως, πήρε θέση και είπε τι: “Ότι μέχρι την ώρα που εγώ αποφάσισα να μην συνεχιστεί το παιχνίδι, το αν ήταν τραυματίας ή όχι ο παίκτης δεν μου το ξεκαθάρισε κανένας, άρα έχουν και οι δύο δίκιο. Και ο Ολυμπιακός που ισχυρίζεται πως ο παίκτης δεν ήταν τραυματίας και ο Παναθηναϊκός που ισχυρίζεται πως ο παίκτης ήταν τραυματίας», δήλωσε.