Ο προπονητής Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ είναι πλέον άνεργος μετά από την παραίτησή του από τη Μαρσέιγ που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο «Βελοντρόμ». Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για την απόφασή του να φύγει έπειτα από τις απειλές που δέχθηκε από οπαδούς του κλαμπ, οι οποίες άρχισαν να αυξάνονται στον απόηχο του αποκλεισμού από τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά του Champions League.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «As», ο έμπειρος Ισπανός τεχνικός ανέφερε πως αν η Μαρσέιγ ξεπερνούσε το εμπόδιο του Παναθηναϊκού θα είχε κερδίσει χρόνο, αλλά τα προβλήματα που υπήρχαν με τους ultras δεν θα είχαν λυθεί.

«Εκείνη η ήττα ήταν πολύ άδικη, αλλά στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Είναι δύσκολο να χάνεις με τέτοιο τρόπο. Ήταν ματς που έπρεπε να νικήσουμε με πολλά γκολ. Ο αντίπαλος σχεδόν δεν έκανε τελική προσπάθεια. Στο 95′ δόθηκε ένα περίεργο πέναλτι. Ο διαιτητής έδειξε να συνεχίσουμε και πριν το τέλος το βλέπει ο VAR… Στην παράταση θα μπορούσαμε να νικήσουμε κιόλας, αλλά μας ακύρωσαν δύο γκολ. Όλα ήταν εναντίον μας, αδικία…», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η σκληρή κριτική

Έπειτα αναφέρθηκε στο σάλο που προκλήθηκε στη Γαλλία με τα ΜΜΕ και πολλούς σχολιαστές να ξεσηκώνονται εναντίον του γιατί η ομάδα του δεν είχε προπονηθεί στα πέναλτι, ενώ πριν από την έναρξη της διαδικασίας άλλαξε τερματοφύλακα κι ο Ρουμπέν Μπλάνκο που έβαλε, δεν έπιασε κανένα. «Είναι η πρώτη νοκ άουτ σειρά που χάνει στα πέναλτι. Ως τώρα ποτέ δεν τα είχα προπονήσει. Ως παίκτης εκτελούσα πέναλτι και ξέρω πως δεν κάνει διαφορά».