Σε περίπου δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου 2023, θα ανακοινωθεί το ονοματεπώνυμο του ποδοσφαιριστή που θα παραλάβει την 67η «Χρυσή Μπάλα» από το γαλλικό περιοδικό «France Football».

Κι ενώ άπαντες στον «ποδοσφαιρικό πλανήτη» περιμένουν να μάθουν τον διάδοχο του Καρίμ Μπενζεμά, η ισπανική εφημερίδα «Sport», υποστηρίζει ότι γνωρίζει τον νικητή, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Λιονέλ Μέσι.

Εάν η αποκάλυψη της καταλανικής εφημερίδας αποδειχθεί σωστή, αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, που το τρόπαιο θα απονεμηθεί σε παίκτη που δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη. Παρά την… προβληματική θητεία του στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο 36χρνος Αργεντινός συνεχίζει την καριέρα του στο MLS με τα «χρώματα» της Ιντερ Μαϊάμι, την οποία και «ανάστησε» ποδοσφαιρικά, έστω κι εάν αποκλείσθηκε από τα play offs του πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, θα πάρει στο σπίτι του την 8η (!) «Χρυσή Μπάλα», δημιουργώντας ένα νέο σχετικό ρεκόρ, που θεωρείται απίθανο να καταρριφθεί.

Οι αντίπαλοί του

Οι μεγάλοι του αντίπαλοι στην κούρσα είναι: ο Έρλινγκ Χάαλαντ που έκανε treble με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και σάρωσε τα ρεκόρ στην Premier League καθώς και ο Κιλιάν Μπαπέ που καθοδήγησε τη Γαλλία ως τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου κι έχασε από την Αργεντινή. Ωστόσο, καθώς το βραβείο περιλαμβάνει το Μουντιάλ του Κατάρ μοιάζει απίθανο το βραβείο να πάει σε παίκτη που δεν πρωταγωνίστησε στη διοργάνωση κι εκεί το «10» έκανε πράγματα και θαύματα καθώς κατέκτησε τη μοναδική κορυφή που δεν είχε πατήσει προηγουμένως στην καριέρα του. Να υπενθυμίσουμε πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται εκτός της λίστας των υποψηφίων για το βραβείο.

Στο μεταξύ, ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στο Περού με την εθνική ομάδα της Αργεντινής μιας και συνεχίζονται τα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2026 στη ζώνη της Νότιας Αμερικής.