Τα δημοσιεύματα για καταδίκη του Κριστιάνο Ρονάλντο σε 99 χτυπήματα από μαστίγιο επειδή φίλησε μια θαυμάστριά του με κινητικά προβλήματα προκάλεσε την αντίδραση του Ιράν, η πρεσβεία του οποίου στην Ισπανία διέψευσε τα πάντα και συνέδεσε αυτά τα ρεπορτάζ με τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Ο Πορτογάλος βρέθηκε πρόσφατα στην Τεχεράνη λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων της Αλ Νασρ και εκεί συναντήθηκε με τη ζωγράφο Φατίμα Χαμίμι, η οποία είναι παράλυτη κατά 85%. Όταν, λοιπόν, η θαυμάστριά τού χάρισε δύο πορτραίτα του, ο CR7 την αγκάλιασε και τη φίλησε.

Αυτό αρκούσε για να ξεσηκωθεί ένας μεγάλος αριθμός δικηγόρων που ζήτησε την καταδίκη του για «μοιχεία», με βάση τον νόμο της χώρας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ που έκαναν για καταδίκη του Ρονάλντο ερήμην. Καταδίκη σε 99 χτυπήματα από μαστίγιο.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία του Ιράν στη Μαδρίτη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έγινε κανένα δικαστήριο και κάνοντας λόγο για υποκινούμενα δημοσιεύματα ώστε «να επισκιαστούν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και του καταπιεσμένου λαού της Παλαιστίνης».