O σούπερσταρ του NBA και των Λος Άντζελες Λέικερς, ΛεΜπρόν Τζέιμς, τοποθετήθηκε με μήνυμά του στα social media για τον πόλεμο στο Ισραήλ, αναπαράγοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία που έχει, η SpringHill Company. Τη δήλωση υπογράφει τόσο εκείνος όσο και ο συνεργάτης του Μάβερικ Κάρτερ. Χαρακτηρίζει τις πράξεις της Χαμάς τρομοκρατία.

«Η καταστροφή στο Ισραήλ είναι τραγική και απαράδεκτη. Οι φόνοι και η βία εναντίον αθώων ανθρώπων από τη Χαμάς είναι τρομοκρατία. Η οικογένεια της SpringHill Company στέλνει τα βαθύτερα συλλυπητήριά της στο Ισραήλ και την εβραϊκή κοινότητα», αναφέρει αρχικά η δήλωση της εταιρίας και συνεχίζει:

«Προσευχόμαστε για ειρήνη στην περιοχή και επαναλαμβάνουμε τη συνεχιζόμενη προσπάθειά μας να καταπολεμήσουμε το μίσος σε όλες του τις μορφές. Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε για να εξασφαλίσουμε πως αυτή η τραγωδία δεν θα εξαπλώσει ακόμη περισσότερο μίσος, ρατσισμό και αντισημιτισμό».

O ΛεΜπρόν Τζέιμς αυτή την περίοδο προετοιμάζεται για την 21η σεζόν του στο ΝΒΑ. Θα ηγηθεί και πάλι των Λος Άντζελες Λέικερς καθώς αναζητούν να κατακτήσουν το 18ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Ο «βασιλιάς» προέρχεται από μια αγωνιστική περίοδο όπου έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της λίγκας και δήλωσε πως έχει μεγάλο κίνητρο για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του πρωταθλήματος 2023-24.