Η νίκη επί του Παναθηναϊκού, μέσα στο ΟΑΚΑ, στην παράταση, στην πρεμιέρα της Euroleague αποτέλεσε ιδανικό ξεκίνημα στην Ευρώπη για τον Ολυμπιακό. Όμως, ενόψει της 2ης αγωνιστικής με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ την ερχόμενη Παρασκευή (13/10) η λέξη «νοσοκομείο» περιγράφει τις πολλές απουσίες με τις οποίες θα παραταχθεί κόντρα στους Καταλανούς η ομάδα του Πειραιά.

Δεδομένη είναι η απουσία των Λουκ Σίκμα και Σακίλ ΜακΚίσικ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και Μουσταφά Φαλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τους Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και Λουκ Σίκμα να τραυματίζονται χθες (8/10) στη νίκη επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη για την Basket League, με τους δύο παίκτες να μην επιστρέφουν στο παρκέ. Αμφότεροι υποβλήθηκαν σε εξετάσεις στην Αθήνα, και τα νέα μόνο ευχάριστα δεν ήταν για τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, ο Λουκ Σίκμα υπέστη αιμάτωμα στο γαστροκνήμιο αριστερά και θα μείνει δυο εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης. Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος υπέστη μυϊκό σπασμό δικέφαλου αριστερά και η συμμετοχή του στο ματς με την Μπαρτσελόνα είναι αμφίβολη.

Ο Μουσταφά Φαλ που δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό και στον Άρη συνεχίζει να προπονείται ατομικά λόγω της διάτασης έσω πλαγίου δεξιού γονάτου και είναι αμφίβολος για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα.

S;igoyrh είναι η απουσία του Σακίελ ΜακΚίσικ απέναντι στους «μπλαουγκράνα». Ο Αμερικανός γκαρντ έχει αναπτύξει οστικό οίδημα στην μηριαία τροχιλία και αλλοιώσεις στον τένοντα του τετρακεφάλου ύστερα από την πτώση του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο ΜακΚίσικ αναμένεται να μείνει 3-4 εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης.

Το πρόβλημα στους… ψηλούς

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε ρεπό στους παίκτες του Ολυμπιακού σήμερα (9/10) και από αύριο, Τρίτη (10/10) αρχίζει η προετοιμασία για τον αγώνα με την ισπανική ομάδα. Ο Ολυμπιακός μένει… «γυμνός» στη θέση «5», αφού πέραν του φορμαρισμένου Νίκολα Μιλουτίνοβ, μόνο ο νεαρός Γιώργος Τανούλης μπορεί να δώσει ανάσες στον Σέρβο ψηλό. Γιατί αν κόντρα στον Παναθηναϊκό που απουσίαζε ο Φαλ, υπήρχε ο Λουκ Σίκμα ν’ ανέβει στο «5», κόντρα στους «μπλαουγκράνα» δεν υπάρχει ούτε αυτή η επιλογή.