Μετά τη νίκη επί της Βιγιαρεάλ στην πρεμιέρα ο Παναθηναϊκός πήγε στο Ισραήλ και έμεινε στο 0-0 με τη Μακάμπι Χάιφα, αποτέλεσμα πάντως που τον διατηρεί στην 1η θέση μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές των ομίλων του Europa League.

Με τους οπαδούς τους να έχουν δημιουργήσει καυτή ατμόσφαιρα οι Ισραηλινοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έκαναν και κάποια σκληρά μαρκαρίσματα για να πάρουν τον αέρα των Πράσινων, οι οποίοι κινδύνεψαν στο 7′ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ τελικά μετά το πλασέ του Νταβίντ και ενώ ο Μπρινιόλι δεν βγήκε και τόσο πειστικά.

Στο 14′ οι δυο τους «μονομάχησαν» ξανά και ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε το σουτ, με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να κάνει αισθητή την παρουσία της στο 17′, όταν είχε μεγάλη ευκαιρία με το οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά του Ιωαννίδη μετά την εκτέλεση φάουλ του Βιλένα.

Ήταν μια φάση που ναι μεν δεν έφερε γκολ αλλά έδωσε ψυχολογία στους Πράσινους, οι οποίοι ισορρόπησαν στη συνέχεια την κατάσταση και στο 34′ είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία με την άστοχη κεφαλιά του αμαρκάριστου Μαντσίνι μετά τη σέντρα του Βιλένα.

Γενικά το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος και είχε και καλές φάσεις εκατέρωθεν αλλά όχι και γκολ, με τη Μακάμπι να προβληματίζεται για τον τραυματισμό του Σουράνοβ λίγο πριν σφυρίξει ο διαιτητής για ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι, επομένως, μπήκαν με αλλαγή στο β’ μέρος, στο οποίο πατούσαν πολύ καλύτερα και στο 59′ είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με τον Νταβίντ να πατάει περιοχή και να σουτάρει αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε με το πόδι. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να ηρεμήσει τον ρυθμό αλλά έκανε συνεχή λάθη και αυτό είχε ως συνέπεια να είναι κυρίως σε θέση άμυνας, με τον Σένκεφελντ να κάνει τρομερό τάκλιν στο 63′ ακριβώς πριν εκτελέσει ο Νταβίντ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βλέποντας ότι η ομάδα του δεν απέδιδε καλά άρχισε τις αλλαγές και η αλήθεια είναι ότι μετά το 80′ η ομάδα του θα μπορούσε να σκοράρει και να πάρει τη νίκη αφού είχε τις ευκαιρίες για να το κάνει.

Το σουτ του Μαντσίνι από καλή θέση, όμως, στο 85′ κόντραρε σε αμυντικό της Μακάμπι ενώ στο 93′ ο Μπερνάρ άργησε να δώσει στον Μλαντένοβιτς που περίμενε νωρίτερα την πάσα για να εκτελέσει από θέση για γκολ. Τελικό αποτέλεσμα 0-0 επομένως, με τους Πράσινους να είναι στην κορυφή του ομίλου μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Παναθηναϊκός 4
Βιγιαρεάλ 3
Ρεν 3
Μακάμπι Χάιφα 1

Μακάμπι Χάιφα: Κεούφ, Σούντγκρεν, Σίμιτς, Σεκ, Κορνούντ, Σάμπια (68′ Πιερό), Καφουμάνα (68′ Μοαμέντ), Ζάμπερ, Χαλαϊλί (84′ Σίμπλι), Τσέρι, Νταβίντ (75′ Ρεφαέλοφ), Σουράνοβ (46′ Σερί).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (87′ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας (78′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Τσέριν (67′ Τζούριτσιτς), Αράο, Βιλένα, Μαντσίνι (78′ Παλάσιος), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (67′ Σπόραρ).