Οργή και ντροπή… Το πανό υποστήριξης για τους νεοναζί Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ανάρτησαν από άκρη σε άκρη στη θύρα τους οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Υπενθυμίζεται πως οι Κροάτες χούλιγκαν μαζί με κάποιους Έλληνες συνεργούς τους, οπαδούς του Παναθηναϊκού, έχουν συλληφθεί και κρατούνται για τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη κατά την έφοδο στην πλατεία έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφεια.

Το πανό που έγραφε σε πράσινο και μπλε φόντο «Λευτεριά για τα Boys» (Free the Boys) μια αναφορά στη νεοναζιστική οργάνωση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ «Bad Blue Boys», αναρτήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα με την ΑΕΚ.

Η σέντρα του παιχνιδιού καθυστέρησε καθώς η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ αποχώρησε από το γήπεδο αρνούμενη να παίξει εάν δεν κατέβαινε το πανό. Τελικά το πανό αποσύρθηκε λίγο αργότερα και αγώνας ξεκίνησε.

Το πανό των οργανωμένων προκάλεσε αντιδράσεις και από τους υπόλοιπους φίλους του Παναθηναϊκού, εντός και εκτός γηπέδου. Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ακούστηκαν αποδοκιμασίες, ενώ πολλά ήταν και τα αρνητικά σχόλια σε social media και ραδιοφωνικές εκπομπές, με φίλους των πρασίνων να δηλώνουν αηδιασμένοι και ντροπιασμένοι.

Αρκετοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν δυσαρέσκεια και για τη στάση της ΠΑΕ ΠΑΟ, που επέτρεψε να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς από τη μία δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και από την άλλη δεν παρενέβη άμεσα, πριν από την αντίδραση της ΑΕΚ.

Τα μηνύματα οργής έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ την αποδοκιμασία τους εξέφρασαν και πολλοί επώνυμοι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Ενδεικτικά ο κωμικός, παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός του Sport-Fm, Αλέξανδρος Τσουβέλας ανέφερε: «Πρωτη φορά δεν με ενδιαφέρει και δεν πανηγύρισα γκολ.. Μιλάμε για απόλυτη ξενέρα. 300 άτομα δεν γίνεται να χαρακτηρίζουν έναν ολόκληρο κόσμο.Είναι ντροπή #πανό»,

300 άτομα δεν γίνεται να χαρακτηρίζουν έναν ολόκληρο κόσμο.Είναι ντροπή #πανό

Posted by Αλέξανδρος Τσουβέλας on Monday, September 25, 2023

Ξενέρα απόλυτη #πανό

Posted by Αλέξανδρος Τσουβέλας on Monday, September 25, 2023

Πρωτη φορά δεν με ενδιαφέρει και δεν πανηγύρισα γκολ..Μιλάμε για απόλυτη ξενέρα

Posted by Αλέξανδρος Τσουβέλας on Monday, September 25, 2023

Ορισμένα από τα μηνύματα στο «X» (πρώην Twitter):