Η κακοκαιρία Daniel προκάλεσε ένα δράμα στην Ελλάδα με όσα έγιναν με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και συνέχισε το καταστροφικό της έργο στη Λιβύη, χώρα στην οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 5.300 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και τέσσερις ποδοσφαιριστές, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία.

Με τις Αρχές να ανακοινώνουν ότι έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 5.300 πτώματα, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι τέσσερις από τους νεκρούς είναι ποδοσφαιριστές. «Θρηνούμε για την απώλεια των αθλητών μας Σανίν Αλ-Τζαμίλ, Σαλέχ Σάσι, Αγιούμπ Σάσι και Αλ-Χουσεΐν Σλουφ», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ο Αλ-Χουσεΐν Σλουφ αγωνιζόταν στην Ντάρνες, τα αδέρφια Σάσι στον ίδιο σύλλογο αλλά στα τμήματα υποδομής ενώ ο Αλ-Τζαμίλ ήταν παίκτης της Αλ Ταχάντι.

Σύμφωνα με το BBC Sport Africa υπάρχει και 5ος νεκρός ποδοσφαιριστής, ονόματι Ιμπραΐμ Αλ-Καζίρι, αλλά η ομοσπονδία δεν έκανε σχετική αναφορά, φρόντισε όμως να ανακοινώσει την αναστολή όλων των αγώνων και των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων ως ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων και στους πληγέντες από την κακοκαιρία.