Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε με 3-0 από την Ολλανδία στο «Φίλιπς Στάντιον» του Αϊντχόφεν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου των προκριματικών του EURO 2024 με τους διεθνείς αμυντικούς Κώστα Τσιμίκα και Παναγιώτη Ρέτσο να στέλνουν τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των έξι θυμάτων από τη φονική κακοκαιρία Daniel.

«Θα ήθελα να δώσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων πίσω στην Ελλάδα από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες. Είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι για όλα όσα συμβαίνουν. Θα θέλαμε πάρα πολύ να πάρουμε τη νίκη για να τους την αφιερώσουμε, αλλά σίγουρα οι σκέψεις μας και η υποστήριξή μας είναι δίπλα τους», τόνισε ο άσος της Λίβερπουλ στην κάμερα του Alpha.

Μιλώντας για το ματς, είπε: «Πιστεύω το χειρότερο πράγμα που συνέβη ήταν ότι δεχθήκαμε το πρώτο γκολ, δεν ήμασταν έτοιμοι γι’ αυτό. Προσπαθήσαμε, να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, παλέψαμε, μας στεναχώρησε αυτή η βαριά ήττα. Δεχθήκαμε δύο γκολ που μας κόστισαν το παιχνίδι, πρέπει να πάμε μπροστά με αυτή την ήττα. Έχουμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας να νικήσουμε» και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να πω ότι κόστισαν και ο Παναγιώτης (Ρέτσος) και ο Λάζαρος (Ρότα) έδωσαν ό,τι είχαν. Τα 2/4 άτομα στην άμυνα ήταν καινούργια. Τα λάθη ήταν απ’ όλη την ομάδα δεν κάναμε καλή άμυνα. Είναι στο χέρι μας να δούμε κάθε ματς σαν τελικό. Η Ολλανδία έχει δύσκολο ματς, ελπίζουμε να χάσουν στην Ιρλανδία, που είναι δύσκολη έδρα. Να κοιτάξουμε μπροστά και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ρέτσος: Το μυαλό μας και η αγάπη μας είναι στην Ελλάδα

Από τη μεριά του ο Παναγιώτης Ρέτσος, μιλώντας κι εκείνος στην κάμερα του Alpha, υποστήριξε: «Θέλω να πω συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στην Ελλάδα. Το μυαλό μας και η αγάπη μας είναι στην Ελλάδα. Εκ μέρους της Εθνικής, των παικτών και όλου του staff θέλουμε να δώσουμε τα συλλυπητήριά μας».

Όσο για το παιχνίδι, είπε: «Σίγουρα δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Θα θέλαμε κάτι καλύτερο. Μάθαμε από αυτόν τον αγώνα. Να προετοιμαστούμε ανάλογα γιατί με το Γιβραλτάρ πρέπει αν νικήσουμε. Εννοείται είναι ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα. Όμως είμαστε μαθημένοι στα δύασκολα. Ελπίζω θα ανταποκριθούμε καλύτερα».

Πογέτ: Πήραμε ένα καλό μάθημα

Ο προπονητής της «γαλανόλευκης», Γκουστάβο Πογέτ, υποστήριξε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Πιστεύω πως μάθαμε πολλά σήμερα. Τι πρέπει να περιμένουμε να πετύχουμε αν θέλουμε να παίξουμε στο EURO. Εγώ έμαθα πολλά. Είπα στους ποδοσφαιριστές μου να το συζητήσουμε, να το σκεφτούν, γιατί αν βρεθούμε στο EURO τα παιχνίδια θα είναι σαν το αυτό».

Αν υπήρχε διαφορά στην ενέργεια που είχαν οι δύο ομάδες, απάντησε: «Θεωρώ πως ναι είχαν την ενέργεια, αλλά ήταν ψηλότεροι, γρηγορότεροι, καλοί με την μπάλα και τα είδαμε αυτά αλλά και εμείς τα πήγαμε καλά. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Όπως είπα ήταν ένα καλό μάθημα για να δούμε που βρισκόμαστε. Όταν έγινε η κλήρωση του γκρουπ είχαμε πει πως Γαλλία και Ολλανδία θα είναι οι δύο πρώτες του ομίλου. Τους έχουμε παίξει και τους δύο εκτός έδρας, οπότε θα είμαστε καλύτεροι εντός έδρας».

Έπειτα, συμπλήρωσε αναφερόμενος στις απουσίες: «Έχουμε πολλά παιδιά στην ομάδα, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Οπότε πρέπει να είναι έτοιμοι. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις έναν παίκτη επειδή πήρε κίτρινη κάρτα. Ο Ρότα τα πήγε καλά, ο Ρέτσος ήταν από τους καλύτερους παίκτες μας. Θέλω να είμαι καλύτερος και εν συνεχεία εφόσον πάμε στο EURO να είναι οι παίκτες μου και να είμαι και εγώ καλύτερος. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης πρέπει να κερδίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια».