Πριν προλάβει να ηρεμήσει από την υπόθεση Γκρίνγουντ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει να αντιμετωπίσει μια ανάλογη κατάσταση αφού κατηγορούμενος πλέον για ψυχολογική και σωματική βία είναι ένας άλλος παίκτης της, ο Άντονι, με τον αγγλικό Τύπο να κατηγορεί το κλαμπ ότι γνώριζε τι συνέβαινε και τον κάλυπτε.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας αποφάσισε να διώξει τον παίκτη από την εθνική ομάδα της χώρας, την ίδια ώρα που υπάρχουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι Κόκκινοι Διάβολοι σκέφτονται να τον αφήσουν κι αυτοί εκτός ομάδας.

Όπως και να έχει, ο αγγλικός Τύπος ασχολείται καθημερινά με το θέμα και η Daily Mail δίνει νέα διάσταση, υποστηρίζοντας ότι στη Γιουνάιτεντ ήξεραν τι συνέβαινε αλλά αποφάσισαν να καλύψουν τον παίκτη. Στο ρεπορτάζ, μάλιστα, αναφέρεται ότι μέλος του ιατρικού τιμ της ομάδας περιέθαλψε την πρών σύντροφο του Άντονι -που προχώρησε τώρα στις καταγγελίες εις βάρος του- έπειτα από επίθεση που είχε δεχθεί από τον Βραζιλιάνο παίκτη.

Αυτό, όμως, είναι κάτι που το αρνείται το κλαμπ, το οποίο έβγαλε και ανακοίνωση για να απαντήσει στον Τύπο, αναφέροντας: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναγνωρίζει τις κατηγορίες εναντίον του Άντονι και σημειώνει ότι η αστυνομία ερευνά. Εν αναμονή περαιτέρω πληροφοριών, ο σύλλογος δεν θα κάνει άλλα σχόλια. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτό το θέμα, όπως και τον αντίκτυπο αυτών των ισχυρισμών και των επακόλουθων αναφορών που θα έχουν για τα θύματα».

Μια ανακοίνωση που δεν πτόησε, πάντως, τη Daily Mail, η οποία σε άλλο άρθρο υποστηρίζει ότι η ομάδα του Μάντσεστερ ήξερε εδώ και πολλούς μήνες τι γινόταν και δεχόταν εκκλήσεις από ενώσεις κατά της βίας για να αφήσει εκτός ομάδας τον Άντονι, αποφασίζοντας να μην πράξει τίποτα.