Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βραζιλίας και ο προπονητής της Εθνικής ομάδας ανδρών της χώρας, Φερνάντο Ντινίζ, αποφάσισαν να αποβάλλουν τον επιθετικό Άντονι από την αποστολή της «σελεσάο» για τις αναμετρήσεις με τη Βολιβία και το Περού για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες στον απόηχο της έρευνας από την αστυνομία του Σάο Πάολο για υποτιθέμενες επιθέσεις στην πρώην σύντροφό του καθώς και για απειλητικά μηνύματα που της έστελνε.

Η πρώην σύντροφος του αστέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γκαμπριέλα Καβαλίν, τον κατηγορεί ότι την απείλησε και την χτύπησε ενώ ήταν έγκυος, ότι κατέστρεψε τα εμφυτεύματα στήθους της και ότι της έκοψε το δάχτυλο με ένα ποτήρι.

Η DJ και influencer, έχει καταθέσει καταγγελίες στην αστυνομία εναντίον του διεθνή Βραζιλιάνου Άντονι τόσο στην πατρίδα τους, τη Βραζιλία, όσο και στην Αγγλία και οι έρευνες συνεχίζονται.

Το βραζιλιάνικο ειδησεογραφικό πρακτορείο UOL δημοσίευσε νέους ισχυρισμούς εναντίον του 23χρονου Βραζιλιάνου διεθνούς ποδοσφαιριστή, συμπεριλαμβανομένων στιγμιότυπων του WhatsApp όπου σ’ ένα απειλεί τη ζωή της και σε άλλο της ζητάει συγγνώμη που την χτυπήσει, ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες από τους τραυματισμούς της στο χέρι και στο κεφάλι.

Τον Ιούνιο, η Καβαλίν κατηγόρησε τον Άντονι για ενδοοικογενειακή βία και απειλές κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στην οποία ισχυρίστηκε ότι ο ποδοσφαιριστής δεν της επέτρεπε να φύγει από το σπίτι τους και πως την χτύπησε ενώ ήταν έγκυος στο παιδί τους – το οποίο χάθηκε.

Ο Άντονι απάντησε με μια δήλωση στον λογαριασμό του στο Instagram, λέγοντας ότι «κατηγορήθηκε ψευδώς» και ότι «υπέφερε σιωπηλά» καθώς οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονταν. Οι εκπρόσωποι του παίκτη δήλωσαν στην UOL ότι η υπόθεση παραμένει υπό «δικαστικό απόρρητο» και δεν επιθυμούσαν να σχολιάσουν. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επίσης δεν έχει σχολιάσει κάτι επί της υπόθεσης.

Το χρονικό των επιθέσεων

Η Καβαλίν μίλησε ξανά, λέγοντας στην UOL ότι δέχθηκε την πρώτη επίθεση από τον ποδοσφαιριστή τον Ιούνιο του 2022, ενώ ήταν έγκυος και βρισκόταν σε διακοπές στη Βραζιλία.

Ισχυρίζεται ότι ο Άντονι την έβαλε σε ένα αυτοκίνητο, της επιτέθηκε επανειλημμένα και απείλησε να την πετάξει έξω από το όχημα με μεγάλη ταχύτητα.

Συνέχισε να έχει σχέση με τον Άντονι, αλλά υποστήριξε στη συνέντευξη ότι εκείνος εναλλάσσεται μεταξύ στιγμών στοργής και ξεσπασμάτων επιθετικότητας, πριν ζητήσει συγγνώμη. Όταν ο Άντονι μετακόμισε από τον Άγιαξ στη Γιουνάιτεντ τον Αύγουστο του 2022, σε μια μεταγραφή αξίας 95 εκατομμυρίων ευρώ, τον συνόδευσε στην Αγγλία.

Ωστόσο, όσο εκείνος ήταν με τη Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, η Καβαλίν προσπάθησε να τερματίσει οριστικά τη σχέση τους, αλλά δεν τα κατάφερε. Λέει ότι στις 15 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, ο Άντονι της επιτέθηκε, προκαλώντας της ένα κόψιμο στο κεφάλι και κατέστρεψε τα εμφυτεύματα στήθους της.

«Μου έδωσε γροθιά στο στήθος»

«Δεν θυμάμαι ακριβώς για ποιον ήταν ο καυγάς, αλλά ήταν κάποιος με τον οποίο είχαμε σχέση πριν από χρόνια», δήλωσε στο UOL. «Με γρονθοκόπησε στο στήθος και η σιλικόνη (σ.σ. το εμφύτευμα) μου αναποδογύρισε. Στη συνέχεια ήρθα στη Βραζιλία για χειρουργική επέμβαση για να αλλάξω το εμφύτευμα στο στήθος. Είπε: “Δεν ήθελα να σε χτυπήσω, ήταν ατύχημα, δεν ήταν γροθιά, απλώς σε έσπρωξα, απλώς σε κράτησα στον τοίχο”».

Η Καβαλίν δήλωσε ότι το τελευταίο περιστατικό συνέβη στις 8 Μαΐου 2023 και οδήγησε στον τραυματισμό του δακτύλου της και στην επιστροφή της στη Βραζιλία. Η ίδια δήλωσε: «Ήξερα ότι έπρεπε να φύγω, αλλά δεν μπορούσα. Τον αγαπούσα πολύ. Είχα πολλές ελπίδες. Ήμουν πολύ προσκολλημένη στην αρχή της σχέσης μας, στα πράγματα που ήταν για μένα στην αρχή. Εκείνη την τελευταία ημέρα (8 Μαΐου), ήταν πολύ σοβαρό. Φοβόμουν πραγματικά ότι δεν θα μπορούσα να βγω (ζωντανή) από το σπίτι».

Η Καβαλίν ισχυρίζεται ότι ο Άντονι προσπάθησε να τη χτυπήσει με ένα γυάλινο ποτήρι και καθώς αμύνθηκε με το χέρι της, κόπηκε το δάχτυλό της. «Ο Άντονι κλείδωσε την πόρτα του σπιτιού και δεν με άφηνε να βγω έξω και είχα το δάχτυλό μου ανοιχτό, όλο πληγές. Έσπασε τα πράγματά μου, πήρε το διαβατήριό μου», είπε.

Ο Άντονι, ο οποίος έπαιξε στην ήττα της Γιουνάιτεντ από την Άρσεναλ με 3-1 την Κυριακή, εξέδωσε δήλωση στον λογαριασμό του στο Instagram τη Δευτέρα (4/9) η οποία μοιάζει μ’ εκείνη που είχε εκδώσει τον περασμένο Ιούνιο.

Έγραψε: «Για εσάς, αφού υπέβαλα τη δήλωσή μου στο αστυνομικό τμήμα όπου διεξάγεται η έρευνα που αφορά το όνομά μου, ήθελα να μιλήσω δημόσια για πρώτη φορά από τότε που κατηγορήθηκα ψευδώς για επίθεση.

Έμεινα σιωπηλός μέχρι αυτή τη στιγμή για να μην παρεμποδίσει τίποτα τη διαδικασία της έρευνας, αλλά όλες αυτές τις ημέρες η οικογένειά μου και εγώ υποφέραμε σιωπηλά.

Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια πολύ άπορη κοινότητα, δεν έχω βιώσει ποτέ μια κατάσταση παρόμοια με αυτή, στην οποία μια ψευδής κατηγορία για επίθεση είχε ως αποτέλεσμα μια προκαταρκτική και άδικη δημόσια κρίση εκ μέρους κάποιων.

Μετά το κλείσιμο της έρευνας, η αθωότητά μου θα αποδειχθεί σίγουρα και η δικαιοσύνη θα επικρατήσει. Η ζημία που προκλήθηκε αρχικά στην εικόνα μου θα ανήκει στο παρελθόν.

Σας ευχαριστώ για τα αμέτρητα μηνύματα υποστήριξης που λάβαμε σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή», είπε μεταξύ άλλων ενώ σημείωσε πως με την Καβαλίν είχε μια έντονη σχέση με πολλές λεκτικές επιθέσεις εκατέρωθεν, αλλά ποτέ δεν έκανε αυτά για τα οποία κατηγορείται…