Το οφσάιντ έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για τις ομάδες μετά την είσοδο του VAR αφού οι διαιτητές ψάχνουν και τα… χιλιοστά αλλά μια ομάδα της Γ’ Κατηγορίας στη Σουηδία βρήκε τον τρόπο για να μην έχει αυτό το πρόβλημα χάρη στη μελέτη των κανονισμών από τον προπονητή της, ο οποίος ονειρεύεται και… κατάκτηση του Champions Leagu.

Η ομάδα ονομάζεται Τορνς και προφανώς δεν τη ξέρει κανείς εκτός Σουηδίας, οπότε οι άνθρωποί της βρήκαν τον τρόπο για να γίνουν γνωστοί και σε άλλους: Δεν θα βγαίνουν ποτέ οφσάιντ.

Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, ο προπονητής της ομάδας διαβάζει το βιβλίο των κανονισμών, όταν ξαφνικά παρατηρεί κάτι σημαντικό: Για τις περιπτώσεις οφσάιντ υπολογίζεται όχι η στιγμή που φεύγει η μπάλα από το πόδι του παίκτη που κάνει την πάσα, αλλά η στιγμή που έχει την πρώτη επαφή με τη μπάλα.

Αυτό ήταν… Ο προπονητής κατέβασε την τρομερή ιδέα οι παίκτες να… κρατάνε τη μπάλα πάνω στο παπούτσι τους όταν γίνονται κάτοχοί της, με τον συμπαίκτη τους την ίδια ώρα να αρχίζει το τρέξιμο πίσω από την άμυνα. Έτσι, ακόμη κι αν είναι ακάλυπτος για πολλά μέτρα, με βάση το γράμμα του νόμου δεν είναι οφσάιντ εφόσον καλυπτόταν όταν είχε την πρώτη επαφή με τη μπάλα ο παίκτης που του δίνει την πάσα.

Μένει να φανεί αν αυτό θα το εφαρμόσουν και σε κάποιον αγώνα πλέον και τι αποτέλεσμα θα έχει…