Μια 38χρονη γυναίκα, η οποία καλλιεργούσε κάνναβη κατ’ εντολή 53χρονου έγκλειστου φυλακών που είχε συλληφθεί πριν από ένα μήνα, συνελήφθη, χθες το πρωί, στα Δουναϊικα Αμαλιάδας. Σε βάρος της σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και 53χρονος έγκλειστος των φυλακών Ναυπλίου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της κατοχής – διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, σε παραθαλάσσια περιοχή στα Δουναίικα Αμαλιάδας, επιχείρηση κατά την οποία οι αστυνομικοί εντόπισαν την 38χρονη να καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης και τη συνέλαβαν.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και εκρίζωσαν 18 φυτά κάνναβης που καλλιεργούσε η 38χρονη, μέσα σε πλαστικές κυψελίδες φυτωρίου και βρισκόντουσαν στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξής τους.

Στο χώρο της φυτείας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου διέμενε η 38χρονη, σε πρόχειρο παράπηγμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λάστιχο ποτίσματος, πλαστικά μπουκάλια και (60) γλάστρες που χρησιμοποιούσε για το καλλιέργεια και τη μεταφύτευση των δενδρυλλίων.

Από το προανακριτικό έργο προέκυψε ότι, η δράστιδα ενεργούσε κατ’ εντολή του 53χρονου ημεδαπού έγκλειστου φυλακών Ναυπλίου, που είχε συλληφθεί πριν από ένα μήνα περίπου στην ίδια περιοχή για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας. Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.