Στην τελική ευθεία μπήκαν οι απολογίες στη δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς θεωρείται θέμα χρόνου η κλήση των πρώην βουλευτών προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Έξι ακόμη κατηγορούμενοι, για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση απομένουν στη λίστα των κατηγορουμένων που δεν έχουν απολογηθεί και στη συνέχεια την σκυτάλη παίρνουν τα μέλη της  πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής τα οποία, αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, θα περάσουν το κατώφλι της δικαστικής αίθουσας μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απολογήθηκε για το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση κατηγορούμενος ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, τον Ιανουάριο του 2013.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση ισχυριζόμενος ότι δεν έχει καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή. Όταν δε κλήθηκε να εξηγήσει πώς βρέθηκαν στο διαμέρισμα του ψηφοδέλτια του κόμματος είπε πως επρόκειτο για «γραφική ύλη».

«Ήταν προεκλογική περίοδος, ήρθαν σε καφετέρια και τα μοίρασαν κάποια άτομα, έδωσαν σε όλους μας, εγώ τα μάζεψα όλα της παρέας, για γραφική ύλη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το μαχαίρι που έφερε μαζί του τη βραδιά της δολοφονίας ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως το είχε για «προστασία» και αρνήθηκε  πως το κίνητρο του ήταν ρατσιστικό.

«Ήταν λάθος, το έχω πει πολλές φορές, δεν μπορώ να το γυρίσω πίσω, έχω ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια επανειλημμένες φορές. Δεν είμαι ρατσιστής και δεν έχω σχέση με τη ΧΑ. Ήταν λάθος.» είπε.