Σε αναβολή φαίνεται πως οδηγείται η αυριανή συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και δύο Δήμων σχετικά με την υπαγωγή στο υπερταμείο ακινήτων του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, μουσεία, κ.α.

Ο λόγος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν έχουν σταλεί από το δημόσιο τα σχετικά στοιχεία με αποτέλεσμα η εισηγήτρια στην  αίτηση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων  και των Δήμων Πατρέων και Σπάρτης, να αναβάλει την συζήτηση.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο Δ΄ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα συζητηθούν οι αιτήσεις των Δήμων Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ιωαννιτών, Κερατσινίου–Δραπετσώνας, Χανίων, Χαλανδρίου και Ωραιοκάστρου και του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων με την πάρεδρο να προτείνει την έκδοση προδικαστικής απόφασης. Με αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τάσσεται ρητή προθεσμία στους αρμόδιους φορείς της Κυβέρνησης ώστε να διαβιβάσουν στο ΣτΕ τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία όπως και να σταλούν οι  θέσεις του δημοσίου ώστε να συζητηθούν οι αιτήσεις ακύρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσφεύγοντας ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές παράνομες και αντίθετες στην διεθνή σύμβαση της Γρανάδας οι αποφάσεις με τις οποίες μεταβιβάζονται προς εκποίηση στο υπερταμείο αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, μουσεία, προστατευόμενες περιοχές Natura και Ramsar, δασικές εκτάσεις αιγιαλοί, υδρότοποι, κ.λπ., 10.119 ακινήτων του Δημοσίου.