«Ναι» είπε ο Άρειος Πάγος στην έκδοση του «Mr Bitcoin» στη Ρωσία

Τον τελευταίο λόγο έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης καθώς έχει γίνει δεκτό και το αίτημα των Αμερικανών


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
15:54
14/09/2018
«Ναι» είπε ο Άρειος Πάγος στην έκδοση του «Mr Bitcoin» στη Ρωσία
loading

«Ναι» είπε ο Άρειος Πάγος στην έκδοση στη Ρωσία του αποκαλούμενου «Mr Bitcoin», ο οποίος εκζητείται για το αδίκημα της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε με την απόφαση του την κρίση του συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκη που είχε κάνει δεκτό το σχετικό αίτημα των Ρωσικών αρχών.

Ενώπιον του αρμόδιου Συμβουλίου του Αρείου ο «Mr Bitcoin» ανέφερε πως επιθυμεί την έκδοση του στη Ρωσία τονίζοντας πως είναι αποφασισμένος να μιλήσει στη Ρωσική Δικαιοσύνη.

Στις 19 Σεπτεμβρίου ο 39χρονος Ρώσος έχει μια ακόμη εκκρεμότητα με τη δικαιοσύνη καθώς συζητείται νέο αίτημα για την έκδοσή του, αυτή τη φορά από τη Γαλλία. Ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει το συγκεκριμένο αίτημα τον τελευταίο λόγο για το ποια θα είναι η χώρα που θα εκδοθεί ο 39χρονος τον έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης αφού ήδη Άρειος Πάγος έχει ανάψει το πράσινο φως για την έκδοση του και στην Αμερική.

Ο συνήγορος του εκζητουμένου Ηλίας Σπυρλιάδης, δήλωσε ότι «με την σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει μία δυνατότητα παραπάνω να χρησιμοποιήσει, ώστε να αποφασίσει την έκδοση του Βίνικ στην Ρωσία, η οποία άλλωστε είναι και η χώρα καταγωγής του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους τον Mr Bitcoin προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν αδικήματα και στην Ελλάδα, μέσω Διαδικτύου, ανάλογα όσων των κατηγορούν και τον εκζητούν από ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει