Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 23χρονο Ιωσήφ Ριτζάκη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα, το Μάιο του 2016, στην Πεντέλη. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον νεαρό κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό.

«Η ελληνική Δικαιοσύνη έκανε σωστά τη δουλειά της. Ο Ιωσήφ Ριτζάκης έστειλε το παιδί μου στο χώμα. Την ίδια μέρα πέθανε ο πατέρας του, πέθανα κι εγώ» δήλωσε η μητέρα του άτυχου φοιτητή ο χαμός του οποίου εξελίχθηκε σε βεντέτα καθώς ο πατέρας του θύματος σκότωσε τον 59χρονο πατέρα του κατηγορουμένου στο Γέρακα, ένα χρόνο αργότερα.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας, στην αγόρευσή του, ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου κάνοντας λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και   οργανωμένο σχέδιο  με αφορμή το εμπόριο ναρκωτικών.

«Ο κατηγορούμενος είχε σκοπό να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα με το θύμα αναφορικά με την εμπορία ναρκωτικών. Εκείνη την ημέρα αφού επιθεώρησε τον οπλισμό που είχε στο αυτοκίνητο του, οδήγησε το θύμα σε απόμερη δασική περιοχή με σκοπό μα μιλήσουν και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα» τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Και έπειτα συνέχισε «Η κουβέντα τους μάλλον όμως ξέφυγε και ήρθαν σε αντιπαράθεση και για το λόγο αυτό τον σκότωσε. Έκρυψε επίσης το όπλο για να μην μπορεί να γίνει η ταύτιση με το πρόσωπο του και για το λόγο αυτό πήρε το κινητό του θύματος. Η τακτική του κατηγορούμενου μαρτυρά ότι είχε καταστρώσει σχέδιο. Ήταν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών για το εμπόριο ναρκωτικών που εμπορευόταν και οι δυο».