«Η Άννυ ήταν καλό και ευγενικό παιδί, παρά πολύ έξυπνη. Σκίζεται η καρδιά μου για εκείνη» είπε με φωνή σπασμένη ο παππούς της 4χρονης καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου εκδικάζεται ο πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της.

Ο πατέρας της κατηγορουμένης Δημητρίνα Μπορίσοβα εξέφρασε την βεβαιότητα πως οι δολοφόνοι της εγγονής του κάθονται στο εδώλιο.

«Οι κατηγορούμενοι είναι αυτοί που το έχουν κάνει. Σκότωσαν το παιδί και το τεμάχισαν. Το παιδί χάθηκε…» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ , γνωστού  ως Σάββα και Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι που φέρονται να διέπραξαν το έγκλημα.

Η «μάχη», ωστόσο, μεταξύ των κατηγορουμένων αναμένεται σκληρή καθώς ήδη ο κατηγορούμενος πατέρας της Άννυ αρνήθηκε ότι δολοφόνησε το παιδί κάτι που έκανε και ο συγκατηγορούμενος του Νιλολάι. Την ίδια ώρα, οι γονείς της Δημητρίνα Μπορίσοβα και παππούδες της Άννυ κατέθεσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Ο παππούς της Άννυ κατέθεσε στο δικαστήριο  πως ο Σάββας ήταν εξαρτημένος οικονομικά από την κόρη του η οποία, όπως ανέφερε, μετά τις επίμονες ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης, εργαζόταν ως πόρνη στην Ελλάδα.

Πρόεδρος: Έχετε ακούσει αν αυτός (σ.σ. Σάββας) και η μητέρα του ήταν αντίθετοι στη γέννηση του παιδιού ;

Μάρτυρας: Είχα ακούσει πως αρχικά δεν ήθελαν το παιδί . Η κόρη μου το αγαπούσε, το ήθελε. Αρχικά οι σχέσεις τους ήταν καλές.

Πρόεδρος: Ποιες οι σχέσεις του πατέρα με την Άννυ;

Μάρτυρας: Το αγαπούσε το παιδί.

Πρόεδρος: Άλλα έχετε πει στην ανακρίτρια. Ότι ο Σάββας δεν αγαπούσε το παιδί…

Μάρτυρας: Είχε καλές και κακές στιγμές.  Η κόρη μου αγαπούσε το παιδί, του αγόραζε παιχνίδια, ρούχα. Εμείς μεγαλώναμε το παιδί στη Βουλγαρία.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις μέρες που προηγήθηκαν της σοκαριστικής  αποκάλυψης όταν η κόρη του, του έλεγε πως ο Σάββας υποστήριζε ότι το παιδί ήταν σε κάποιο Ίδρυμα .

«Όλα τα υπόλοιπα τα μάθαμε από την τηλεόραση. Αργότερα κατάλαβα πως η κόρη μου είχε πάει στη Γερμανία αφήνοντας το παιδί στον πατέρα του» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος: Η σχέση του ζευγαριού ποια ήταν;

Μάρτυρας: Δεν μου είχαν δώσει ποτέ εξηγήσεις . Δεν ξέρω…

Όπως είπε ο μάρτυρας μίλησε μόνο μια φορά με το παιδί από τότε που ήρθε στην Ελλάδα γιατί ο Σάββας τους είχε πει να μην επικοινωνούν για να τους ξεχάσει γιατί έκλαιγε  για εκείνους και τους αναζητούσε.

Εισαγγελέας: Ως παιδί η Άννυ ήταν δύσκολο παιδί, δημιουργούσε αναστάτωση;

Μάρτυρας: Ήταν καλό και ευγενικό παιδί, παρά πολύ έξυπνη. Σκίζεται η καρδιά μου για εκείνη.

Εισαγγελέας: Ξέρετε αν η Άννυ είχε αισθήματα για τον πατέρα της;

Μάρτυρας: Αγαπούσε την μαμά και τον μπαμπά της.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο  παππούς της Άννυ κατέθεσε πως δεν γνώριζε πως ο Νικολάι έμενε μαζί με τον Σάββα και την Άννυ στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα. Μάλιστα, συμπλήρωσε πως ο Νικολάι είχε μείνει ένα βράδυ στο σπίτι του στην Βουλγαρία αλλά ο ίδιος απουσίαζε και δεν τον είχε συναντήσει.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα της Άννυς Σάββα ζήτησε από το μάρτυρα να πει τους λόγους που θεωρεί πως ο εντολέας του σκότωσε την Άννυ. «Το έμαθα από τα μίντια την αστυνομία» είπε ο μάρτυρας.

Συνήγορος: Πως τον χαρακτηρίζετε ( σ.σ. τον Σάββα) τον θεωρούσατε επικίνδυνο;

Μάρτυρας: Φαινόταν καλός, κανονικός άνθρωπος.

Συνήγορος: Ήταν βίαιος;

Μάρτυρας: Κάπου – κάπου άλλα όχι κάθε φορά.

Συνήγορος: Τι είχε κάνει ;

Μάρτυρας: Το ζευγάρι τσακωνόταν  μεταξύ του στα ελληνικά αλλά δεν καταλάβαινα τι έλεγαν.

Η δίκη διεκόπη θα συνεχιστεί στις 14 Σεπτεμβρίου.