Κόλαφος ήταν η εισαγγελέας στη δίκη για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος 37χρονου από την εν διαστάσει σύζυγό του, σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, τον Οκτώβριο του 2022.

Όπως αναφέρει το cretapost, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της 39χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, καθώς επίσης και την ενοχή του οδηγού ταξί για τη φυγάδευσή της. Παράλληλα, πρότεινε την αθώωση μιας 20χρονης, που φερόταν να έχει εμπλοκή στην υπόθεση.

Η εισαγγελέας κατά την τοποθέτησή της ανέφερε πως η 39χρονη δεν έχει μετανιώσει για την πράξη της, ενώ θεωρεί πως ήταν προσχεδιασμένη η επίθεση με το καυστικό υγρό, καθώς η ίδια το είχε αγοράσει πέντε ημέρες πριν από το συμβάν και το είχε βάλει σε ένα μπουκαλάκι των 100ml.

Παράλληλα, ανέφερε πως δεν πείθεται από τον ισχυρισμό της 39χρονης ότι είχαν καυγαδίσει με το θύμα και ότι έριξε το καυστικό υγρό για λόγους αυτοάμυνας, καθώς το θύμα κοιμόταν, όταν έγινε η επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος δεν παρέστη, όπως είχαν αναφέρει και οι δικηγόροι του τις προηγούμενες ημέρες.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, η 39χρονη στην απολογία της ανέφερε: «Εγώ είμαι το θύμα. Φοβόμουν ότι θα με σκότωνε και θα είχαμε άλλη μία γυναικοκτονία».

Η 39χρονη μίλησε για το πώς γνωρίστηκε με τον άνδρα της, το πώς παντρεύτηκαν αλλά και την καταπιεστική οικογένεια του θύματος.

Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά της, αλλά και από το θύμα, λέγοντας πως δεν ήθελε να τον σκοτώσει παρά μόνο να τον τραυματίσει, για να μπορεί να φύγει από το ξενοδοχείο, ενώ τόνισε πως εκείνος τη βίασε λίγη ώρα πριν.

Πρόταση για απαλλαγή της 20χρονης και ενοχή για τον οδηγό ταξί

Σε ό,τι αφορά την 20χρονη φίλη της 39χρονης, η εισαγγελέας σημείωσε ότι η εμπλοκή της ήταν δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες, με τη δεύτερη επικοινωνία, μάλιστα, να έγινε ενώ η ίδια βρισκόταν στο εξωτερικό, όπου σπουδάζει.

Σύμφωνα με το Cretalive, η εισαγγελέας είπε ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας της και επειδή δεν είχε γνώση του ποιος είναι ο 37χρονος, πίστευε ότι θα βοηθούσε μια φίλη της να τα ξαναβρεί με τον άντρα της.

Όσο για τον 46χρονο ταξιτζή, η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, θεωρώντας ότι ήξερε ότι εκείνη τη στιγμή φυγάδευε την 39χρονη.