Φως στο σκοτάδι της μυστηριώδους δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου που έγινε στο πάρκινγκ γνωστού σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι αναμένεται να ρίξει ένα νέο στοιχείο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso, σχεδόν δύο χρόνια μετά οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους ένα «ορφανό» γενετικό τύπο που εκτιμάται ότι ανήκει στο δολοφόνο της.

Όπως είναι γνωστό, η Ελευθερία Αγραφιώτου βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια του δράστη, παρόλο που αντιστάθηκε σθεναρά προσπαθώντας να ξεφύγει από τη δολοφονική μανία του. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση, είχαν βρει στο χώρο του εγκλήματος ίχνη από την αιματηρή καταδίωξη της άτυχης γυναίκας και της σκληρής μάχης που έδωσε με τον φονιά.

Εξαρχής, λοιπόν, θεωρούσαν απολύτως βέβαιο ότι θα υπήρχαν στα νύχια της ιστοί από το δέρμα του δολοφόνου της. Ωστόσο, είχε περάσει ένας μήνας μετά τη δολοφονία, ώσπου να εντοπιστεί το πτώμα της Αγραφιώτου.

Όταν βρέθηκε ήταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, με αποτέλεσμα πολλά από τα στοιχεία (όπως αποτυπώματα και DNA) να έχουν «καεί» από τα σωματικά υγρά της. Έτσι, αναφέρει η Espresso, απαιτήθηκαν ενδελεχείς έρευνες στα εργαστήρια, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί στα νύχια της 69χρονης το γενετικό υλικό, που όλα δείχνουν ότι ανήκει στο δολοφόνο της.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε αυτό το σημαντικό στοιχείο, οι αστυνομικοί το κράτησαν ως επτασφράγιστο μυστικό και το συνέκριναν με το αρχειακό υλικό που είναι καταχωρισμένο στη βάση δεδομένων γενετικού υλικού.

Tο DNA δεν ανήκει σε κάποιον από τους σεσημασμένους που είχαν συλληφθεί κατά καιρούς, ούτε στον νεαρό «δράκο» του Αμαρουσίου που είχε συλληφθεί για επιθέσεις σε βάρος γυναικών σε υπόγειες διαβάσεις της περιοχής, εκείνες τις ημέρες του Μαΐου του 2016 που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για το δολοφόνο της Αγραφιώτου.

Το άτομο που τη δολοφόνησε άγρια, εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.