Μια «κρυφή» πόρτα στο υπόγειο γκαράζ στο Μαρούσι όπου βρήκε τραγικό θάνατο η 69χρονη Ελευθερία Αγραφιώτου πριν από εννέα μήνες ίσως μαρτυρά τον τρόπο με τον οποίο ξέφυγε ο δολοφόνος της μέσα στα σκοτάδια, μακρυά από κάμερες και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να τον προδώσει.

Τα νέα στοιχεία που αποκάλυψε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», δείχνουν πως ο δράστης γνώριζε καλά τον χώρο και είχε εύκολη πρόσβαση σε μια αθέατη για τους πολλούς έξοδο κινδύνου, από την οποία διέφυγε.

Συγκεκριμένα από μία πόρτα στο ισόγειο που οδηγεί στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, όπου δεν υπήρχαν τότε κάμερες και συναγερμός.

Η πόρτα αυτή μπορεί να ανοίξει από μέσα, αλλά από την εξωτερική πλευρά μόνο με κλειδιά.

Μετά από έρευνα, η εκπομπή ξεκαθάρισε πως τα κλειδιά φυλάσσονται στον Δήμο Αμαρουσίου αλλά και στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του κτιρίου.

Όλα έδειξαν ότι ο δολοφόνος γνώριζε πολύ καλά τις εγκαταστάσεις του κτιρίου. Παγίδευσε το θύμα του με άνεση μέσα στο σκοτεινό κλιμακοστάσιο που δεν χρησιμοποιούσαν οι υπάλληλοι του καταστήματος.

Γνώριζε ότι ο ηλεκτρικός πίνακας τροφοδοτούσε με ρεύμα το τρίτο υπόγειο μαζί με το κλιμακοστάσιο και ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεν λειτουργούσε.

Αιφνιδίασε την Αγραφιώτου στο δεύτερο υπόγειο μόλις εκείνη πάρκαρε το αυτοκίνητο της και την παρέσυρε κατευθείαν στο κλιμακοστάσιο. Τα ίχνη του αίματος και το παλαμικό αποτύπωμα της γυναίκας, μαρτυρούν πως προσπάθησε να αμυνθεί και να διαφύγει προς τον επάνω όροφο, αλλά εντός του μονωμένου κλιμακοστασίου.

Την πρόλαβε, τη χτύπησε και προσπάθησε να τη βιάσει στο πλατύσκαλο του δεύτερου υπογείου. Εκεί βρέθηκαν το εσώρουχο, το φουλάρι και το παντελόνι της. Η γυναίκα όπως δείχνουν τα ίχνη, αντιστάθηκε για μια ακόμα φορά με αποτέλεσμα να της χτυπήσει το κεφάλι στον τοίχο και με κλωτσιές να την ρίξει από τις σκάλες, στο δάπεδο του τρίτου υπογείου, κινούμενος πάντα στον κλειστό χώρο του κλιμακοστασίου.

Στη συνέχεια ανενόχλητος ενδέχεται να έφυγε από την έξοδο κινδύνου του ίδιου χώρου.

Το χρονικό της εξαφάνισης της Αγραφιώτου και η αποκάλυψη στο σκοτεινό υπόγειο στο Μαρούσι

Η Ελευθερία Αγραφιώτου 69 χρόνων, από το Νέο Ηράκλειο, είχε χαθεί την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 με το αυτοκίνητο της, ένα λευκό Opel Corsa.

Είκοσι δύο μέρες μετά, κατά τη διάρκεια της ζωντανής προβολής της εκπομπής Φως στο Τούνελ υπάλληλος καταστήματος στο Μαρούσι, ανέφερε ότι στο δεύτερο επίπεδο του υπόγειου γκαράζ βρισκόταν ένα αυτοκίνητο που ταίριαζε με αυτό της αγνοούμενης. Την άλλη μέρα, Σάββατο 14 Μαΐου, το αυτοκίνητο βρέθηκε. Κανείς όμως τότε δεν σκέφτηκε να ερευνήσει στο χώρο.

Λίγες μέρες αργότερα στις 25 Μαΐου, το πτώμα της Ελευθερίας Αγραφιώτου εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη στο ίδιο κτίριο όπου η εκπομπή βρήκε το αυτοκίνητο της.

Ο εκπρόσωπος εταιρείας ξένων συμφερόντων, στην οποία ανήκουν τα διαμερίσματα που βρίσκονται στο ίδιο κτίριο που βρήκε τραγικό θάνατο η Αγραφιώτου ανέφερε ότι στον όροφο βρίσκονται δύο διαμερίσματα. Την περίοδο που ο μανιακός δολοφόνησε την 69χρονη, τα διαμερίσματα δεν ήταν σε λειτουργία και παραμένουν κλειστά μέχρι σήμερα.

Λίγο καιρό πριν διαπραχθεί το άγριο έγκλημα , είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί στον χώρο, εργασίες κατασκευής. Ο εκπρόσωπος υποστήριξε πως εκείνο το χρονικό διάστημα δεν υπήρχαν εργάτες, τα κλειδιά είχαν επιστραφεί στην εταιρεία από τον κατασκευαστή και κανείς άλλος δεν είχε πρόσβαση στα διαμερίσματα.

Ξεκαθάρισε ακόμη, πως τα ασανσέρ που οδηγούν στα διαμερίσματα και συνδέονται με το επίμαχο υπόγειο γκαράζ, δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία.

Σε σχετική ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη για το ποιος έχει τα κλειδιά της πόρτας στην οποία οδηγεί η σκάλα του κλιμακοστασίου, απάντησε χαρακτηριστικά: «Σαν εταιρεία, μεταβιβάσαμε και παραδώσαμε επίσημα στον Δήμο Αμαρουσίου το τρίτο υπόγειο γκαράζ του κτιρίου ως δωρεά. Τότε ο φωτισμός λειτουργούσε κανονικά. Παραδώσαμε όλα τα κλειδιά, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της συγκεκριμένης πόρτας που οδηγεί στην έξοδο» .

Όπως είπε μετά την είδηση της ανεύρεσης του πτώματος στο υπόγειο, έψαξαν για να δουν αν είχε παραβιαστεί ο χώρος προς και από τα διαμερίσματα, αλλά δεν βρήκαν κάτι.

Ο ίδιος πιστεύει πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο δράστης να διέφυγε από την πόρτα του κλιμακοστασίου που οδηγεί στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.