Ένα αποκαλυπτικό βίντεο είδε το φως τη δημοσιότητας από το Μεγάλο Δέρειο στο ορεινό Σουφλί.

Αυτοκίνητο που είχαν παρατήσει διακινητές μέσα στο δάσος, περίμενε τους λαθρομετανάστες να το εντοπίσουν με GPS, ώστε να το χρησιμοποιήσουν για να ταξιδέψουν προς Θεσσαλονίκη όπως αποκαλύπτει το evros-news.gr.

Το βίντεο το τράβηξαν με ένα από τα κινητά τους τρεις από τους λαθρομετανάστες. Φαίνονται να ψάχνουν τα κλειδιά που είχε αφήσει πάνω ο διακινητής από την Ελλάδα, ώστε να το βάλουν μπροστά και να φύγουν, χωρίς να αποκλείεται η παρουσία και άλλων αλλοδαπών που θα επιβιβάζονταν στη συνέχεια.

Όμως φαίνεται ότι κάποιος από τους κατοίκους της περιοχής, που εντόπισε το αυτοκίνητο, πήρε τα κλειδιά και δεν μπορούσαν να τα βρουν ή δεν είχαν σωστή πληροφόρηση που ακριβώς ήταν κρυμμένα. Ακούγεται ο ένας να λέει με αγωνία: «Πού είναι τα κλειδιά» και ο άλλος να χτυπάει εκνευρισμένος το πορτ μπαγκάζ και να τους λέει να κάνουν ησυχία. Τότε ο μικρότερος φωνάζει πως κάποιοι έρχονται και αρχίζουν να τρέχουν για να κρυφτούν.

Ενώ έτρεχαν, τους έπεσε το κινητό τηλέφωνο, όπου μέσα ήταν και το συγκεκριμένο βίντεο, που δείχνει πως ακριβώς λειτουργεί το κύκλωμα διακινητών στον ορεινό όγκο του Σουφλίου.