Περίπου 20 κλοπές σε φαρμακεία και καταστήματα στην Αιτωλοακαρνανία, στην Ήπειρο και στη Λευκάδα, είχε διαπράξει ένας 52χρονος, ο οποίος συνελήφθη στους Αμπελόκηπους Αττικής, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγρινίου.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν την στιγμή που οδηγούσε αυτοκίνητο έξω από φαρμακείο της περιοχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 52χρονος διέπραξε χθες τα ξημερώματα πέντε κλοπές σε ισάριθμα φαρμακεία στο Αγρίνιο, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.260 ευρώ, καθώς και δυο καταγραφικά μηχανήματα καμερών ασφαλείας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αγρινίου, προέκυψε, ότι ο συλληφθείς είχε διαπράξει ακόμη 12 κλοπές σε φαρμακεία, καταστήματα, τουριστικό γραφείο και πρατήριο υγρών καυσίμων στη Βόνιτσα, στην Πάργα και στην Λευκάδα, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 284.458 ευρώ, καθώς και καταγραφικά μηχανήματα και κοσμήματα αξίας 132.860 ευρώ.

Ως προς τον τρόπο που δρούσε ο 52χρονος, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, έμπαινε στα καταστήματα, αφού πρώτα παραβίαζε τα μεταλλικά προστατευτικά ρολά, ενώ στις περιπτώσεις που υπήρχαν καταγραφικά μηχανήματα, τα αφαιρούσε και παράλληλα έστρεφε τις κάμερες ασφαλείας σε άλλη κατεύθυνση, προκειμένου να μην καταγράφονται οι κινήσεις του.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι του δράστη, καθώς και σε βοηθητικό χώρο στάθμευσης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ, πολλά διαρρηκτικά εργαλεία, χρυσές λίρες, επτά καταγραφικά μηχανήματα καμερών ασφαλείας και δυο πιστόλια κρότου λάμψης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.