Οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου στην Κρήτη συνέλαβαν έναν 54χρονο τη Δευτέρα (28/8), ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για τις μεγάλης έκτασης ζημιές που καταγράφηκαν την Κυριακή σε μια από τις καινούριες παιδικές χαρές που εγκατέστησε ο δήμος στην πόλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι γονείς και οι κάτοικοι στις Μεσαμπελιές, που περίμεναν πώς και πώς τη λειτουργία της καινούργιας παιδικής χαράς, έμειναν άφωνοι όταν είδαν ότι τα παιχνίδια είχαν γεμίσει με γράσο, ενώ είχαν σπάσει και κάποια από αυτά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει χρήση τους από τα παιδιά.

Ο 54χρονος, μηχανικός στο επάγγελμα, φέρεται να δήλωσε, ότι προχώρησε σε αυτήν την πράξη, γιατί φοβόταν ότι η λειτουργία της παιδικής χαράς θα προκαλούσε μεγάλη φασαρία στην περιοχή.

Τώρα ο 54χρονος είναι αντιμέτωπος τόσο με τη δικαιοσύνη όσο και με το κόστος των σπασμένων παιχνιδιών, που θα κληθεί να πληρώσει από την τσέπη του, ανέφερε η ίδια πηγή

Από την πλευρά του ο δήμος Ηρακλείου αναφέρει: «Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου ενημερώθηκε από την αστυνομία, ότι κάτοικος της περιοχής τοποθέτησε γράσο σε όλα τα παιχνίδια και τις κούνιες με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η χρήση τους από τα παιδιά.

Συνεργείο του Δήμου, σε συνεργασία με τον εργολάβο που κατασκεύασε την παιδική χαρά, θα προχωρήσει με προσοχή στον καθαρισμό της, με στόχο να μην υποστεί ζημιές το πιστοποιημένο δάπεδο που έχει τοποθετηθεί για την προστασία των παιδιών από τραυματισμούς. Για τη φθορά στα χωροδικτυώματα, ο ανάδοχος θα προβεί στην προμήθεια και στην αντικατάστασή τους».