Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, εκτός από την ΕΔΕ την οποία διέταξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, την επομένη κιόλας των επεισοδίων και της δολοφονίας στη Νέα Φιλαδέλφεια, μια ακόμα έρευνα από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου διέταξε μια ποινική έρευνα για όσα συνέβησαν, η οποία έχει ανατεθεί στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ με τη μορφή του κατεπείγοντος. Οι πρώτες καταθέσεις, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πάρθηκαν την Πέμπτη.

Οι «αδιάφθοροι» μίλησαν με τον υπεύθυνο ασφαλείας της ΠΑΕ ΑΕΚ, υποστράτηγο εν αποστρατεία, που το βράδυ της Δευτέρας λίγο μετά τις 9 το βράδυ φέρεται να τηλεφώνησε στον αστυνομικό διευθυντή Αττικής ενημερώνοντας ότι το κονβόι με τα 25 αυτοκίνητα με τους Κροάτες κινούνταν στις παρυφές του νομού Αττικής και κινούνταν προς τη Φιλαδέλφεια.

Ακόμα στο Εσωτερικών Υποθέσεων μίλησε και ένας αστυνομικός υποδιευθυντής που είχε βάρδια στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ τις κρίσιμες ώρες για τη διαχείριση του περιστατικού αλλά και ένας υπαστυνόμος που βρίσκονταν στο κέντρο ελέγχου του ΗΣΑΠ, το οποίο τυγχάνει να βρίσκεται στο σταθμό Ειρήνη και άρα είδε στα μόνιτορ τους χούλιγκαν της Ντιναμό και ειδοποίησε.