Τα πρώτα ονόματα συλληφέντων Κροατών, για τα επεισόδια που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη στην Αθήνα, δίνει στη δημοσιότητα η κροατική ιστοσελίδα Jutarnji List, η οποία καλύπτει με συνεχές ρεπορτάζ τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα μετά την επίθεση της περασμένης Δευτέρας.

«Ο Τόμισλαβ Τ., η οικογένεια του οποίου ζει στο Ζάγκρεμπ, είναι ένας από τους συλληφθέντες στην Αθήνα, ενώ βρισκόταν στην «γ’ κατηγορία» των επικίνδυνων οπαδών, σύμφωνα με τη σχετική λίστα των κροατικών αρχών» αναφέρει χαρακτηριστικά. Η κροάτικη ιστοσελίδα Jutarnji List, σημειώνει ακόμα πως «ο συλληφθείς είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εργαζόμενος σε μεγάλη εταιρεία στο Ζάγκρεμπ, αλλά και πρόεδρος κεντρικού συνδέσμου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που συστεγάζεται με τα κεντρικά γραφεία των διαβόητων BBB».

Ο Τ. είχε πρόσφατα συλληφθεί για επεισόδια και στην Κροατία, πριν από αγώνα μεταξύ της Χάιντουκ και της Λοκομοτίβ. Τότε η Αστυνομία είχε συλλάβει 25 άτομα, τα οποία είχε εντοπίσει μέσω καμερών
Στα συγκεκριμένα επεισόδια συμμετείχε και ο Ιβάν Κ. από το Ζάγκρεμπ, ο οποίος μένει στη Ριέκα και βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων της Αθήνας. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με την κροάτικη ιστοσελίδα και ο Ντράγκαν Κ., που μένει στη Βιέννη, και είναι εκ των ηγετών των οπαδών της (σ.σ. αδελφοποιημένης με τον Παναθηναϊκό) Ραπίντ.

Ο 25χρονος Ι. Λ. είναι προπονητής καράτε σε σύλλογο του Ζάγκρεμπ. Η κροάτικη ιστοσελίδα μιλώντας με έναν συνάδελφό του, επιβεβαίωσε την πληροφορία. «Ναι, είναι αλήθεια, το έμαθα από τον καλύτερό του φίλο, που με τη σειρά του το έμαθε από την αδερφή του.

Ξέρω ότι είναι φανατικός οπαδός της Ντιναμό και πως έχει ταξιδέψει σε Λονδίνο και Λισαβώνα. Νεότερος ήταν μέλος της εθνικής ομάδας καράτε. Εργάζεται, έχει κοπέλα και είναι ο αγαπημένος των παιδιών που προπονεί. Έμαθα ότι η οικογένειά του προσέλαβε δικηγόρο στην Κροατία και προετοιμάζεται για την ανάκριση της Κυριακής.

Όπως αναφέρει η Jutarnji List, οι οπαδοί της Ντιναμό, αναμένεται να ισχυριστούν πως βρέθηκαν στην περιοχή για να πιούν καφέ και πως προκλήθηκαν από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, το ίδιο επικαλούνταν και σε άλλη περίπτωση επεισοδίων.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της ιστοσελίδας οι επικεφαλής της ομάδας των Κροατών κατάφεραν να ξεφύγουν από την Ελλάδα ακτοπλοϊκώς, πριν οι ελληνικές αρχές σημάνουν συναγερμό για τον εντοπισμό τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατευθύνθηκαν στην Ιταλία απ’ όπου επέστρεψαν στην Κροατία.

Οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ζητήσει ακόμα από τις κροατικές το ιστορικό των συγκεκριμένων προσώπων, αναφέρει η κροάτικη ιστοσελίδα.

ΠΗΓΗ: Jutarnji List