Στο τελευταίο επεισόδιο γι’ αυτή τη σεζόν, η εκπομπή του Mega, «Φως στο Τούνελ», ασχολήθηκε με την υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια – Πατρίτσια Ρουμπίνσκα στην Κω.

«Αυτή φίλοι μου είναι η τελευταία εκπομπή για την τηλεοπτική σεζόν και θα δούμε εξελίξεις σε πολύκροτες ιστορίες που έχουμε ερευνήσει. Θα εστιάσουμε όμως και αυτή την Παρασκευή στην άγρια δολοφονία της νεαρής υπαλλήλου εκεί στην Κω. Έχουμε κάνει μια βαθιά έρευνα και θα φέρουμε στο φως και παρασκήνιο αλλά και καινούργια στοιχεία. Υπάρχει όμως και μια αποκάλυψη, που πιστέψτε με, θα προκαλέσει ανατριχίλα», είπε η Αγγελική Νικολούλη αρχικά και συνέχισε:

«Εγώ όταν το άκουσα, τόσα χρόνια στο αστυνομικό ρεπορτάζ που έχω βρεθεί αντιμέτωπη με άγριους δολοφόνους αυτό το πράγμα δεν μου έχει ξανατύχει», προμηνύοντας μια νύχτα αποκαλύψεων.

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος τη Κω, Σταμάτης Καμπουράκης, σημείωσε πως «όλο το νησί είναι συγκλονισμένο από τις εξελίξεις».

Η φρικιαστική αποκάλυψη

Όπως αποκάλυψε στο «Τούνελ» ο απόστρατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, Γιάννης Κατσιαμάκας, ο 32χρονος είχε κόψει κάποια από τα δάχτυλα της Αναστάζια προκειμένου να σβήσει τα αποτυπώματα και να κάνει πιο δύσκολη την ταυτοποίηση της σορού.

«Ο φερόμενος ως δράστης φρόντισε να διαγράψει από το κινητό του όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία. Από την ανάκτηση δεδομένων που έγινε στα εγκληματικά εργαστήρια προέκυψε ότι είχε κάνει αναζήτηση στη Google πως να σβήσεις ίχνη από πτώμα», είπε.

«Τι έψαχνε δηλαδή; Να βρει τρόπο αν εξαφανίσει τα ίχνη του πάνω στη νεκρή κοπέλα ή να ταυτοποιηθεί (η σορός της) όσο πιο δύσκολα γίνεται. Είχε κόψει από ένα δάχτυλο σε κάθε χέρι. Αυτό είναι σοκαριστικό», συμπλήρωσε.

Ο κος Κατσιαμάκας τόνισε πως η πράξη αυτή δείχνει την αγριότητα του εγκλήματος, ενώ για τον δράστη υποδηλώνει πως δεν διακατεχόταν από κανένα συναίσθημα απέναντι στη νεκρή κοπέλα.

Βήμα – βήμα οι κινήσεις του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού

Έπειτα, η Αγγελική Νικολούλη και οι συνεργάτες της παρουσίασαν λεπτομερώς τις κινήσεις που φέρεται να έκανε ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και για βιασμό.

Ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός προσπάθησε να σβήσει τα ίχνη του προκειμένου να μην τον ανακαλύψουν οι αρχές, παρουσίασε η εκπομπή και σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει συνεργαστεί με τις αρχές και πέφτει συνεχώς σε πολλές αντιφάσεις στις καταθέσεις του.

Από τα στίγματα του κινητού του σε συνδυασμό με τα βίντεο που έχουν βρει, έχουν δώσει την λύση του μυστηρίου, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

«Μετά τις 23:00 κατευθύνονται προς τις Αλυκές, λίγο πριν το σημείο που βρέθηκε νεκρή υπήρχε στίγμα. Μετά γυρίζει στο σπίτι του, επιστρέφει ξανά στο σημείο, κλείνει το κινητό του και μετά την τυλίγει με τις σακούλες και επιστρέφει στο σημείο που την βρήκε η εθελόντρια», ακούστηκε στο «Φως στο Τούνελ».