Συνελήφθη τα ξημερώματα της 29-4-2023 στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της ‘Αμεσης Δράσης, ένας 39χρονος, που λίγη ώρα πριν είχε ληστέψει διαδοχικά δύο περίπτερα στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη. Κατά την προανακριτική έρευνα που ακολούθησε, εξιχνιάστηκαν 5 ληστείες σε περίπτερα στο Ελληνικό και στην Αργυρούπολη και σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Γλυφάδα, καθώς ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 39χρονος. Επιπρόσθετα εξιχνιάστηκε και διάρρηξη-κλοπή από σπίτι στη Γλυφάδα, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό, ηλεκτρονικές συσκευές και χρυσαφικά.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες κατ’ εξακολούθηση, παράβαση του νόμου περί όπλων και κλοπή.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κατηγορούμενος προσέγγιζε νυχτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες περίπτερα και πρατήρια υγρών καυσίμων και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απειλώντας τους υπάλληλους, τους αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή του σε άλλες αξιόποινες πράξεις.