Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 33χρονος αστυνομικός ο οποίος συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών ακόμη και με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο.

Ο 33χρονος αστυνομικός οποίος οδηγήθηκε στα δικαστήρια νωρίς το πρωί στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος που του αποδίδεται. Ωστόσο, δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς του με αποτέλεσμα ανακριτής και εισαγγελέας να του «δείξουν» το δρόμο για τη φυλακή.

O κατηγορούμενος αστυνομικός, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε βίντεο κλιπ του τράπερ Snik, σύμφωνα με την κατηγορία χρησιμοποιούσε ακόμη και το υπηρεσιακό αυτοκίνητο για διακίνηση ναρκωτικών, κατά τις ώρες που είχε υπηρεσία.

Ο 33χρονος, που ήταν γνωστός στους συναδέλφους του λόγω της ενασχόλησης του με το bodybuilding, φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022.  Μαζί με τον νεαρό αστυνομικό, ο οποίος ελέγχεται και πειθαρχικά, το δρόμο για τη φυλακή πήρε και ένας «γείτονας» ο οποίος συνελήφθη ως προμηθευτής του και φέρεται απολογούμενος να ισχυρίστηκε πως  χρησιμοποίησε το σπίτι του ως χώρο αποθήκευσης κάνοντας εξυπηρέτηση σε τρίτο πρόσωπο.

Ο κατηγορούμενος, επίσης, φέρεται να είπε στην απολογία του πως στο πλαίσιο της «χρέους» που είχε στο συγκεκριμένο πρόσωπο έκανε και κάποιες παραδόσεις ναρκωτικών σε πελάτες. Βοηθητικός ρόλος αποδίδεται στις συντρόφους των κατηγορουμένων οι οποίες βρέθηκαν αντιμέτωπες με τη δικαιοσύνη με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στις απολογίες τους αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Ελεύθερη η σύζυγός του

Η σύζυγος του αστυνομικού αφέθηκε ελεύθερη με υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε ΑΤ και 1.500 ευρώ χρηματική εγγύηση. Η σύντροφος του «γείτονα» αφέθηκε, επίσης, ελεύθερη με υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε ΑΤ.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 33χρονο άρχισε το περασμένο Σάββατο όταν, σύμφωνα με την κατηγορία, ενημέρωσε τον συνάδελφο του, με τον οποίο βρίσκονταν σε υπηρεσία, πως πρέπει να περάσουν από το λιμάνι του Πειραιά για να δώσει κάτι σε ένα συγγενικό του πρόσωπο. Σύμφωνα με τις αρχές , στην πραγματικότητα ο 33χρονος συνάντησε έναν Έλληνα με τον οποίο έκανε συναλλαγή 8 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης.

Ο αστυνομικός, ωστόσο, κινήθηκε χωρίς να γνωρίζει πως είχε μπει στο «στόχαστρο» των συναδέλφων του οι οποίοι τον παρακολουθούσαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την έρευνα προέκυψε πως ο αστυνομικός στις επικοινωνίες του  χρησιμοποιούσε κωδικοποιημένες φράσεις, μεταξύ άλλων, αποκαλώντας την κάνναβη «κατσαβίδι» ή «κοτόπουλο». Επιπλέον, στην προσπάθεια του να μην εντοπιστεί ο νεαρός φέρεται να χρησιμοποιούσε διαδικτυακές εφαρμογές για να επικοινωνεί με τους συνεργούς και τους πελάτες του μεταξύ των οποίων και ένας ειδικός φρουρός που υπηρετεί μαζί του σε Αστυνομικό Τμήμα των νοτίων προαστίων. Ο ειδικός φρουρός φέρεται να ισχυρίστηκε πως τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή του ήταν για προσωπική του χρήση. Χρήστης ναρκωτικών δήλωσε στην απολογία του και ο θείος του ο οποίος συνελήφθη. Και οι δυο κατηγορούμενοι για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.