Ενώπιον του εφέτη ανακριτή, που έχει αναλάβει το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Τρίτη 28/3 ο δεύτερος σταθμάρχης ο οποίος έφυγε από το πόστο του νωρίτερα και θεωρείται ο πιο «έμπειρος σταθμάρχης» της βάρδιας.

Ο συγκεκριμένος σταθμάρχης έφυγε στις 22:10 από τη θέση του ενώ κανονικά έπρεπε να είναι εκεί έως τις 23:00 και στη συνέχεια οι βάρδιές του διορθώθηκαν με μπλάνκο. Ο άνδρας κατηγορείται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Ο ίδιος φαίνεται, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ πως θα ισχυριστεί ότι η βάρδια του έληγε μεν στις 23:00 αλλά και να ήταν εκεί μέχρι τη συγκεκριμένη ώρα δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφευχθεί η τραγωδία καθώς η αμαξοστοιχία 62 έφτασε στο σταθμό της Λάρισας στις 11:02.

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Στις 30 Μαρτίου αναμένεται να απολογηθεί για την υπόθεση ο επιθεωρητής ο οποίος φέρεται πως θα ισχυριστεί ότι είχε ζητήσει στην βάρδια και μέχρι και τις 23:00 να υπάρχουν δύο άτομα. Η απολογία του επιθεωρητή θα γίνει με υπόμνημα 80 σελίδων.

O ειδικός εφέτης ανακριτής, σύμφωνα με την ΕΡΤ έχει ζητήσει τη μεταφορά των βαγονιών των δύο μοιραίων αμαξοστοιχιών σε καλά φυλασσόμενο χώρο, ενδεχομένως και σε στρατόπεδο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα των πραγματογνωμόνων.

Ελεύθερος με περιοριστικά ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Χθες, Δευτέρα (27/3) αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του ο συμβασιούχος σταθμάρχης που απολογήθηκε για την υπόθεση.

Στον σταθμάρχη επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι: χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης υποστήριξε στην απολογία του «ήμουν ενισχυτικός, δεν είχα την ευθύνη και τον πρώτο ρολό στη διακίνηση των αμαξοστοιχιών» ενώ επέμεινε ότι το ωράριό του ήταν 8ωρο και η βάρδιά του έληγε στις 22:00. Ανέφερε, μάλιστα, ότι, αν ήξερε ότι χρειαζόταν να μείνει παραπάνω, θα το έκανε.

«Αν ήξερα ότι χρειαζόμουν, θα καθόμουν περισσότερο. Δεν υπήρχε φόρτος εργασίας όταν έφυγα. Ποτέ δεν έμπαινα σε νυχτερινή βάρδια» δήλωσε.