Γονείς καταγγέλλουν τους υπεύθυνους κατασκήνωσης στην Αττική για κακοποίηση παιδιών ΑμεΑ, με μαρτυρίες να αναφέρουν πως έμεναν νηστικά, ενώ τα χτυπούσαν, ώστε να συμμορφωθούν.

Στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» με την Ζήνα Κουτσελίνη μίλησαν δύο γονείς και ένας άνδρας που εργάστηκε ως εθελοντής οδηγός στην κατασκήνωση και ανέφεραν ότι τα παιδιά διέμεναν σε άσχημες συνθήκες, ενώ δεν υπήρχε το απαραίτητο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Αρχικά, η μητέρα μιας 16χρονης σήμερα κοπέλας που πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο, δήλωσε ότι έστειλε εκεί το παιδί της μετά από προτροπή της ειδικής ψυχολόγου που την παρακολουθούσε. «Αποφασίσαμε, διστακτικά στην αρχή, να την στείλουμε. Ο χώρος που είδα δεν μου θύμιζε κατασκήνωση», είπε και πρόσθεσε ότι η τουαλέτα ήταν πολύ μικρή, ενώ υπήρχαν φουσκωτά στρώματα στο πάτωμα για τους θεραπευτές.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως δεν τους επέτρεψαν να πάνε να τη δουν «για να μην αναστατωθούν τα άλλα παιδιά» και ανέφερε πως «δεν ήταν 5 οι θεραπευτές, αλλά 3 και μάλιστα ο ένας δεν ήταν καν θεραπευτής, ήταν ιδιοκτήτης πιτσαρίας».

Στη συνέχεια, είπε πως η κόρη της επέστρεψε αδυνατισμένη, σαν χαμένη, χιλιοτσιμπημένη από τα έντομα και έκανε να συνέλθει δύο μέρες. Μάλιστα, όταν τη ρωτούσε για την κατασκήνωση απέφευγε να μιλάει γι’ αυτό, «ενώ γενικά είναι ένα πρόσχαρο παιδί. Αν αυτά που φοβάμαι είναι αληθινά τι πρέπει να κάνω σαν μάνα;».

«Τα έπιανε από το λαιμό»

Έπειτα, στην εκπομπή του Star μίλησε ο άνδρας που εργάστηκε εθελοντικά οδηγός για 6 μήνες, όμως παραιτήθηκε, επειδή δεν άντεξε με όσα έβλεπε. «Τα βαραγάνε, τα βρίζανε, τα άφηναν πεινασμένα, ενώ τα παιδιά που ήταν πιο νευρικά ήταν κλειδωμένα συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα έπιανε από το λαιμό και τα κρατούσε στο πάτωμα για να καταλάβουν ποιος είναι ο ανώτερός τους», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, μητέρα 13χρονης σημείωσε πως «πήγανε τα παιδιά για μπάνιο στο καταμεσήμερο με καύσωνα. Τα έβαζαν στη θάλασσα για 5 λεπτά και τα έσπρωχναν επειδή δεν ήθελαν να μπουν. Μία κοπέλα τα έσπρωχνε και μια άλλη τα βιντεοσκοπούσε για να τα στείλουν σε εμάς τους ανυποψίαστους γονείς να δούμε ότι ήταν καλά».