Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Ασφάλειας βρίσκεται το κινητό τηλέφωνο του 30χρονου με το προσωνύμιο «Ταχίρ», ο οποίος φέρεται να είχε ρόλο μαστροπού στην υπόθεση του 14χρονου κοριτσιού από το ίδρυμα φιλοξενίας ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία τρία χρόνια, η ανήλικη μαθήτρια φαίνεται πως είχε εξαφανιστεί για κάποιες ώρες και επιστρέψει στη δομή δεκάδες φορές.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι το διάστημα στο οποίο έλειπε, βρίσκονταν με τον 30χρονο άνδρα ο οποίος – όπως προκύπτει από καταθέσεις και κάποιες συνομιλίες που μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί – φέρεται να εξέδιδε τη 14χρονη έναντι του ποσού των 100 ευρώ.

Αυτό που αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είναι τυχόν επαφές που είχε ο «Ταχίρ» με άλλους άνδρες – πελάτες, προκειμένου να βιάσουν το παιδί.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι ο 30χρονος φέρεται να είχε πείσει το ανήλικο κορίτσι να τον ακολουθήσει σε ένα σπίτι στην Ελευσίνα, όπου θα εκδίδονταν σε άνδρες.

Γι’ αυτό, άλλωστε, φαίνεται πως έφυγε το απόγευμα της Δευτέρας (20/3) από το ίδρυμα που φιλοξενούνταν στη Νέα Σμύρνη, με την επίσης ανήλικη φίλη της να μιλάει στην κοινωνική λειτουργό και να ειδοποιείται η ΕΛ.ΑΣ.

Ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση έδωσε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση, ενώ αναμένεται και η κατάθεση της σε αξιωματικό της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων παρουσία παιδοψυχολόγου.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της μαστροπείας και αρπαγής ανηλίκων, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικη και της παιδικής πορνογραφίας.