Συγκλόνισαν οι αστυνομικοί που έσωσαν τα δύο παιδάκια από το αυτοκίνητο που τα εγκλώβισε ο πατέρας τους στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως ο άνδρας ανέπνεε από σωληνάκι, ώστε να μην λιποθυμήσει από τα αέρια.

Αρχικά, ο αστυνομικός Λάζαρος Ευαγγελίδης μίλησε στην εκπομπή «Tlive» και δήλωσε πως «διαπίστωσα ότι στη θέση του οδηγού είχε θέσει ένα σωληνάκι για να παίρνει καθαρό αέρα και είχε καλύψει το υπόλοιπο με πετσέτες. Μόλις αφαίρεσα τις πετσέτες βγήκε έντονη οσμή αερίου από μέσα. Είδαμε δύο μπουκάλες αερίου και αναπτήρες, ο οδηγός ευτυχώς δεν είχε τις αισθήσεις του. Εκείνη τη στιγμή πανικοβλήθηκα και εγώ και ο συνάδελφός μου για το ενδεχόμενο κάποιας έκρηξης».

«Η κατάσταση ήταν τεταμένη, έπρεπε να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, εκείνη ακριβώς τη στιγμή που δεν είχε τις αισθήσεις του. Ρωτήσαμε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, μας είπε να ενεργήσουμε και πράξαμε όπως οφείλαμε, σπάζοντας το παρμπρίζ αρχικά με ένα γκλομπ και μετά με μια τσάπα. Όλα έγιναν σε μεγάλη ένταση, όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Δείξαμε επαγγελματισμό. Προσπαθήσαμε και απεγκλωβισαμε τα παιδάκια όσο πιο γρήγορα γινόταν», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Τι έκανες ρε άνθρωπε;»

Στη συνέχεια, εμφανίστηκε και ο δεύτερος αστυνομικός Λεωνίδας Σαραβάς, ο οποίος είπε στην εκπομπή του Alpha, πως «αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται την ώρα που είδαμε τον αυτοσχέδιο σωλήνα στο παράθυρο. Του μιλούσα και είδα ότι δεν επικοινωνεί, ήταν πεσμένος μπροστά και του έλειπε το σωληνάκι. Τότε είπα στον συνάδελφό μου “Λάζαρε πρόσεχε δεν είμαστε καλά”».

«Οι πρώτες κουβέντες που του είπα ήταν “τι έκανες ρε άνθρωπε” και δε μου απάντησε τίποτα. “Γιατί το έκανες ρε άνθρωπε, για ποιον λόγο τα παιδιά“, ήταν η ερώτηση, την οποία του έκανα και στο νοσοκομείο, αλλά δεν μου είπε τίποτα», είπε μεταξύ άλλων.