Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα Παρασκευή (17/3) οι 15 συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι χθες, μετά το τέλος της πορείας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, επιχείρησαν να ανακαταλάβουν κτήριο, ιδιοκτησίας του δήμου Θέρμης, που τελούσε παλαιότερα υπό κατάληψη -γνωστή ως Mundo Nuevo- στη συμβολή των οδών Σιατίστης και Φιλίππου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έντεκα άνδρες και τέσσερις γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από την Αστυνομία, για παράνομη βία, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβίαση των διατάξεων περί δημοσίων κτημάτων.

Στις 10:30 υπάρχει κάλεσμα αλληλεγγύης στους 15 συλληφθέντες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αναφέρει το grtimes.

Xθες μετά το τέλος της πορείας για τα Τέμπη άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου μπήκαν στο κτήριο, η κατάληψη του οποίου είχε εκκενωθεί από την Αστυνομία τον περασμένο Νοέμβριο. Άμεσα βρέθηκαν στο σημείο ισχυρές Αστυνομικές Δυνάμεις, οι οποίες κατάφεραν να μπουν στο συγκεκριμένο κτήριο και να βγάλουν την ομάδα ατόμων που βρίσκονταν μέσα σε αυτό, προχωρώντας παράλληλα σε 15 συλλήψεις.