Φόβος και τρόμος είχαν γίνει στη Δυτική Αττική τα μέλη συμμορίας (σ.σ. σύμπραξη νεαρών με ανηλίκους), που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από μπαράζ ληστειών στη μέση του δρόμου.

Η δράση της συμμορίας κράτησε κάτι περισσότερο από δύο μήνες, με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και του Τ.Α. Πετρούπολης να συλλαμβάνουν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι. Ανάμεσα τους και ο 19χρονο που φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο, όντας μάλιστα ο πιο σκληρός της συμμορίας που έβαζε στο στόχαστρο κυρίως μαθητές. Η μέθοδος δράσης αρκετά… συνηθισμένη πλέον, καθώς προσέγγιζαν τους επίδοξους στόχους και με τη χρήση ή απειλή σωματικής βίας αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, χρηματικά ποσά κ.ά. χρησιμοποιώντας μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις μαχαίρια και κατσαβίδια.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιδείκνυαν τα… κατορθώματα τους, είτε δηλαδή κάποιον ξυλοδαρμό είτε κλοπιμαία.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες σε Αθήνα καθώς και σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 9 κινητά τηλέφωνα, πλήθος ρουχισμού που χρησιμοποιήθηκε στις αξιόποινες πράξεις, 3 κουκούλες τύπου full face, αεροβόλο πιστόλι, μεταλλικό πιστόλι ρέπλικα με καψούλια, 6 μαχαίρια, 2 σιδερογροθιές, 940 ευρώ, 2 μοτοσικλέτες και αυτοκίνητο.

Μέχρις στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 24 περιπτώσεις ληστειών και δύο απόπειρες ληστειών, οι οποίες διαπράχθησαν σε βάρος κυρίως ανηλίκων, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή ενώ οι έρευνες, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται.