Κάθειρξη 5 ετών επέβαλε το Εφετείο στον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ καθώς κρίθηκε ένοχος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη. Ο 70χρονος μουσικός, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή, επιστρέφει στη φυλακή, για να εκτίσει την ποινή του, όπου άλλωστε κρατείται προσωρινά και για άλλη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ελήφθη με οριακή πλειοψηφία (4-3) αφού τρεις ένορκοι είχαν την άποψη ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Αν και ο εισαγγελέας ζήτησε να μην χορηγηθεί κανένα από τα τρία ελαφρυντικά που ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει τελικά οι δικαστές του αναγνώρισαν δυο από αυτά, του πρότερου σύννομου βίου και της παραβίασης εύλογης διάρκειας της δίκης, κάτι που καθόρισε την ποινή που του επιβλήθηκε.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Στην πρόταση του ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του 70χρονου πεπεισμένος ότι έχει διαπράξει τις πράξεις της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου. «Δεν έχω κανένα ενδοιασμό και καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε αυτές τις πράξεις σε βάρος του παιδιού. Δεν μπόρεσε να δώσει κάποια πειστική απάντηση. Είναι μέλος ενός συγκροτήματος, εξέθεσε το λαοπρόβλητο μουσικό συγκρότημα που έγινε αντικείμενο ινδάλματος των νέων και ο ίδιος εκτέθηκε και αμαύρωσε τη πορεία του» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός στην αγόρευση κάνοντας, παράλληλα, λόγο για έναν άνθρωπο χειριστικό με διαταραγμένο σεξουαλικό κόσμο, χωρίς αναστολές και ενοχές. Μάλιστα, είχε ζητήσει την επιστροφή του στη φυλακή.

«Η ζωή μου έχει γίνει ένα μαρτύριο»

Στην απολογία του ο 70χρονος μουσικός αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται ενώ επικαλέστηκε τα σοβαρά προβλήματα υγείας που, όπως λέει, αντιμετωπίζει. «Πλέον η ζωή μου έχει γίνει ένα μαρτύριο, δεν μπορώ να πιστέψω ότι 70 ετών με κατηγορούν για πράγματα που δεν έχω κάνει» είπε απευθυνόμενος στους δικαστές και συμπλήρωσε «Υπήρξα στη ζωή μου τίμιος, αγνός, δεν έχω δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα σε κανέναν άνθρωπο. Προσπαθώ να καταλάβω πως έφτασα σε αυτό το σημείο…». Ο μουσικός αφού αναφέρθηκε στην προσωπική αλλά και την επαγγελματική του πορεία μίλησε για τη συνεργασία του με τους Πυξ Λαξ. «Γνώρισα δόξα, όμορφες στιγμές. Γράψαμε ωραία μουσική, γνωρίσαμε κόσμο, γυρίσαμε Ελλάδα και εξωτερικό» είπε και ισχυρίστηκε πως δεν είχε κανέναν λόγο να παρενοχλήσει το ανήλικο κορίτσι. Ο κατηγορούμενος απέδωσε τις κατηγορίες σε βάρος του στην στάση που τήρησε όταν αρνήθηκε να στηρίξει την καταγγέλλουσα σε μια υπόθεση που αφορούσε το σπίτι της. «Λέω την αλήθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε «Λέγανε ότι θα φταίω εγώ που θα χάσουν το σπίτι επειδή δεν πήγα να ψευδομαρτυρήσω. Μα θα πείτε είναι αυτός λόγος να καταγγέλλουν; Κι όμως είναι…».

Ο 70χρονος ισχυρίστηκε πως δεν κατάλαβε πως τον παγίδευσαν και βρέθηκε στη φυλακή. «Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει τους ανθρώπους, τους σέβεται. Μέχρι στιγμής όλοι μου συμπαραστέκονται και πιστεύουν στην αθωότητα μου…» είπε ενώ αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό του έργο προσθέτοντας «Θέλουν να καταστρέψουν τη ζωή μου. Κι όλα αυτά για να πάρουν ένα σπίτι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μουσικός, αυτή την περίοδο, δικάζεται από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τέσσερις νέες καταγγελίες ασέλγειας σε βάρος ανήλικων κοριτσιών, υπόθεση για την οποία έχει κριθεί προφυλακιστέος.