Από την πρώτη στιγμή που οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ξεκίνησαν να συλλέγουν πληροφορίες για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό, στο μικροσκόπιο μπήκε και το οικογενειακό της περιβάλλον.

Γι’ αυτό και οι καλά γνωρίζοντες κάθε άλλο παρά έπεσαν από τα σύννεφα όταν αργά το μεσημέρι της Τετάρτης (12/10) έγινε γνωστό ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της μητέρας του ανήλικου κοριτσιού, η οποία είναι ήδη στη ΓΑΔΑ και εξετάζεται.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να διευκρινίσουμε πως μετά τις αποκαλύψεις για τον εφιάλτη που βίωνε η 12χρονη, η μητέρα θα συλλαμβάνονταν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ωστόσο, μία σειρά από στοιχεία που συνέλεξαν τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικοί, οδήγησαν στη σύλληψη της με την κακουργηματική κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας, με βάση το ένταλμα που εκδόθηκε από την 33η τακτική ανακρίτρια.

Τα δύο στοιχεία που την «έκαψαν»

Κολωνός

Κομβικό ρόλο σε αυτό φαίνεται να έπαιξαν δύο πράγματα:

  • ένα χρηματικό έμβασμα που εντοπίστηκε στον λογαριασμό από άτομο που φέρεται να έχει ασελγήσει σε βάρος του παιδιού και
  • μία τουλάχιστον τηλεφωνική συνομιλία που φέρεται να είχε και κρίθηκε ύποπτη.

Παράλληλα, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας η εν γένει στάση της απέναντι στις αποκαλύψεις των τελευταίων 24ωρων, αλλά και το γεγονός ότι σαν μητέρα δεν φαίνεται να έδειχνε κανένα ενδιαφέρον για τις κινήσεις της μόλις 12 ετών κόρη της ημέρα και νύχτα.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στη ΓΑΔΑ έχουν φτάσει πληροφορίες – που εξετάζονται – ότι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ενδεχομένως να έχουν πέσει κατά το παρελθόν και άλλα παιδιά της οικογένειας.

Τι λέει η ΓΑΔΑ για τη σύλληψη της μητέρας

Στην ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ για τη σύλληψη της μητέρας, αναφέρει: «Συνελήφθη με ένταλμα, απογευματινές ώρες, σήμερα (12-10-2022), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονη ημεδαπή, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα».