Τη στιγμή που η φίλη της σοκαρισμένη της εξομολογήθηκε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του το 2010 περιέγραψε καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο νεαρή ηθοποιός.

«Ήταν πολύ αναστατωμένη, αγχωμένη. Είχε κοκκινίλες στο λαιμό. Φοβήθηκα ότι κάτι κακό της συνέβη. Προσπάθησα να την ηρεμήσω και τότε μου είπε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει» είπε η μάρτυρας ενώ στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ηθοποιός από το εδώλιο την άκουσε να αναφέρεται σε όσα της αφηγήθηκε η φίλη της ότι συνέβησαν ενώ βρισκόταν μαζί του σε ραντεβού για ένα ρόλο σε παράσταση του.

«Μου είπε πως της άνοιξε τα πόδια εκείνη φώναζε προσπαθούσε να τον απωθήσει. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει χτύπησε και έτσι ο κατηγορούμενος βρήκε την ευκαιρία να την πλησιάσει ξανά» περίγραψε η μάρτυρας και φανερά φορτισμένη συνέχισε: «Έφτασε στην πόρτα και της είπε ότι θα την καταστρέψει. Ξεκλείδωσε την πόρτα και τότε εκείνη κατάφερε να φύγει».

Η μάρτυρας κατέθεσε πως εκείνη την ημέρα η φίλη της μονολογούσε λέγοντας: «καταστράφηκα, δεν θα βρω ποτέ δουλειά» και της ζήτησε να μην το πει σε κανέναν. «Τότε χτύπησε το κινητό της και ήρθε ένα μήνυμα πολύ αισχρό, χυδαίο από τον κ. Φιλιππίδη. «Την επόμενη φορά δεν θα μου ξεφύγεις» της έλεγε και τότε επιβεβαιώθηκαν τα πάντα» είπε.

Πρόεδρος: Της είπατε να το καταγγείλει;

Μάρτυρας: Ντρέπομαι αλλά δεν το σκέφτηκα . Δεν είχα το θάρρος… Ήταν πολύ δυνατός άνθρωπος ο Φιλιππίδης. Δεν πίστευα ότι συμβαίνει, μπορεί να μην ήθελα να το πιστέψω. Δεν έπρεπε να το διαχειριστώ έτσι. Προσπαθούσα να παρηγορήσω τη φίλη μου. Δεν σκέφτηκα καν να κάνουμε καταγγελία. Συγγνώμη…που δεν το σκέφτηκα.

«Η φίλη μου κλείστηκε πολύ στον εαυτό της , ούτε στον σύντροφο της δεν το είπε» τόνισε.
Η ηθοποιός ανέφερε ότι τα χρόνια που ακολούθησαν άκουσε πολλές φήμες για παράλληλες σχέσεις του ηθοποιού και κακοποιητικές συμπεριφορές ενώ δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων με αφορμή το γεγονός ότι το 2016 συνεργάστηκε μαζί του σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου με το οποίο είχε συμβόλαιο.

«Είχαμε καλή συνεργασία. Είναι εξαιρετικός ηθοποιός με σπάνιο ταλέντο. Απέναντι μου ήταν τυπικός, δεν βρεθήκαμε ποτέ μόνοι μας…».

Η μάρτυρας κατέθεσε πως δυσκολεύτηκε να αποφασίσει αν θα συνεργαστεί με τον κατηγορούμενο λόγω της επίθεσης που δέχτηκε η φίλη της. Ωστόσο, εξήγησε πως δεν είχε την πολυτέλεια να αρνηθεί τη δουλειά για οικονομικούς λόγους και σε αυτό συμφώνησε τότε και η καταγγέλλουσα την οποία ενημέρωσε. «Με καθησύχασαν ότι το περιβάλλον του Εθνικού είναι προστατευμένο και έτσι συνέχισα» είπε.

Εισαγγελέας: Μου προκαλεί εντύπωση που ενώ έχει συμβεί κάτι τόσο σοβαρό στη φίλη σας, συνεργαστήκατε μαζί του.

Μαρτυρας: Το να είσαι ηθοποιός είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά. Είχα συμβόλαιο με το Εθνικό, δεν είμαι από πλούσια οικογένεια, δεν είχα δυνατότητα να μη δουλέψω. Όταν τα πράγματα είναι τόσα δύσκολα μπορεί να προδώσεις την αλληλεγγύη σου.

Εισαγγελέας: Την πήρατε;

Μαρτυρας: Ναι την ενημέρωσα αμέσως. Μου είπε να πάω να δουλέψω, ότι θα είναι στο Εθνικό και θα είναι προστατευμένο το περιβάλλον.

Αναφερόμενη δε σε ευχετήριο μήνυμα που είχε στείλει το 2018 στον κατηγορούμενο η μάρτυρας το χαρακτήρισε «διπλωματικό».

«Για να μην εκληφθεί ως προσωπική η απόρριψη» εξήγησε καθώς είχε ένα χρόνο νωρίτερα αρνηθεί πρόταση του για δουλειά.