Επιμένουν οι δυο κατηγορούμενοι για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο της Κρήτης πως δεν κατάλαβαν ότι τους τράκαραν και ότι οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που τους επιτέθηκαν πρώτοι.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel έφερε στο φως της δημοσιότητας τις απολογίες των δυο Κρητικών που κατηγορούνται για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου με τον έναν μάλιστα να βρίσκεται ήδη στη φυλακή.

«Με ατίμασε η κατηγορία του ρατσιστή»

«Δεν είμαι ρατσιστής, δεν κατάλαβα ότι τους τράκαρα, με κυνήγησαν από εγωϊσμό». Αυτά ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ο 38χρονος κτηνοτρόφος που προφυλακίστηκε ήδη για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.

«Ορκίζομαι στα παιδιά μου ότι δεν κατάλαβα τίποτα στην αρχή. Δεν ακούμπησα το αυτοκίνητο των Γερμανών. Με τον τρόπο που τους προσπέρασα, από εγωϊσμό με πήραν από πίσω. Δεν ήξερα ότι είναι Γερμανοί. Είναι ταπεινωτική και εξευτελιστική για εμένα η κατηγορία που μου αποδόθηκε», είπε ο 38χρονος.

Ο συνοδηγός, που απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος υποστήριξε και αυτός ότι κατά τη διάρκεια της προσπέρασης δεν κατάλαβαν ότι χτύπησαν το αυτοκίνητο των Γερμανών. Σταμάτησαν, όπως λέει, στο δρόμο για να βρουν τον φορτιστή από το κινητό του οδηγού που ήταν μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.

Οι Γερμανοί στις καταθέσεις τους δίνουν άλλη εικόνα: Ότι πρώτα τους επιτέθηκαν οι Έλληνες και τους απείλησαν, ενώ επιχείρησαν και να τους εμβολίσουν.